Zupa kalafiorowa
SKŁADNIKI:
50g pora
15g łodyżki selera
1 mała pietruszka
1 marchewka
350g kalafiora
125g fasolki szparagowej
400g piersi z kurczarka
1,75 l wody
1 kostka rosołowa
1/2 łyżki przyprawy ''Kucharek''
pieprz
10 łyżek słodkiej śmietanki (o takiej używam: TU )
łyżka posiekanego koperku
WYKONANIE:
Pora, selera, pietruszkę, kostkę rosołową i kucharek wrzucić do garnka, zalać wodą.
Marchewkę pokroić w kostkę, do gara. Gotowac wywar na wolnym ogniu (ok 20-30min)
![](https://4.bp.blogspot.com/-WDA1B-nnS0E/TmALoZTmT3I/AAAAAAAAAb8/vtfCASe5UXM/s320/DSC_2232.JPG)
Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć (około 5 min). Dorzucić do wywaru.
(wszelkie sosy powstałe w czasie obsmażania, zostawić na patelni)
![](https://4.bp.blogspot.com/-jS1RyWhHJrA/TmALtuK_RQI/AAAAAAAAAcA/CpRLfDm4jNA/s320/DSC_2238.JPG)
Kalafiora pokroić w różyczki, wrzucić w miseczkę i sparzyć. Zostawić na kilka minut.
![](https://3.bp.blogspot.com/-97Jg0Qxdbb4/TmAL0hGViKI/AAAAAAAAAcE/UvYmCO2JZg4/s320/DSC_2241.JPG)
Fasolkę pokroić w około 3 cm kawałki, opłukać i wrzucić razem z odcedzonym kalafiorem do wywaru.
![](https://2.bp.blogspot.com/-6LQ8NFzIk7o/TmAL3-0Hx4I/AAAAAAAAAcI/7MxC_wXCWOI/s320/DSC_2246.JPG)
Gotować na wolnym ogniu. Gdy kalafior i fasolka będą miękkie dodać około 10 łyżek słodkiej śmietany i łyżkę czubatą posiekanego koperku.
![](https://2.bp.blogspot.com/-TPrXdmbJTjg/TmAL5xS1PSI/AAAAAAAAAcM/Hu9OaKc7yRg/s320/DSC_2249.JPG)
50g pora
15g łodyżki selera
1 mała pietruszka
1 marchewka
350g kalafiora
125g fasolki szparagowej
400g piersi z kurczarka
1,75 l wody
1 kostka rosołowa
1/2 łyżki przyprawy ''Kucharek''
pieprz
10 łyżek słodkiej śmietanki (o takiej używam: TU )
łyżka posiekanego koperku
WYKONANIE:
Pora, selera, pietruszkę, kostkę rosołową i kucharek wrzucić do garnka, zalać wodą.
Marchewkę pokroić w kostkę, do gara. Gotowac wywar na wolnym ogniu (ok 20-30min)
Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć (około 5 min). Dorzucić do wywaru.
(wszelkie sosy powstałe w czasie obsmażania, zostawić na patelni)
Kalafiora pokroić w różyczki, wrzucić w miseczkę i sparzyć. Zostawić na kilka minut.
Fasolkę pokroić w około 3 cm kawałki, opłukać i wrzucić razem z odcedzonym kalafiorem do wywaru.
Gotować na wolnym ogniu. Gdy kalafior i fasolka będą miękkie dodać około 10 łyżek słodkiej śmietany i łyżkę czubatą posiekanego koperku.
Komentarze
rolka