Słodkie bułeczki z rodzynkami

zień dobry kochani. Dzisiaj przepis na słodkie bułeczki z rodzynkami. Smakują prawie jak pieczone pączki. Mięciutkie, puszyste, pyszne. Mi najlepiej smakują posmarowane dżemem i do tego kubek kakao. Po prostu rewelacja. ⁠



SKŁADNIKI (4szt):⁠

⁠250g mąki⁠
150ml ciepłego mleka⁠
2 żółtka⁠
15g cukru⁠
5g drożdży instant⁠
25g rozpuszczonego masła⁠

⁠⁠50g rodzynek⁠


⁠WYKONANIE:

⁠W misce umieść wszystkie składniki oprócz rodzynek, wymieszaj i wyrób ciasto.⁠ ⁠Ciasto wyjdzie dość lepkie i luźne. Przykryj ściereczką i odstaw aż podwoi objętość.⁠

⁠⁠Na posypany mąka blat przełóż wyrośnięte ciasto. Spłaszcz ręką i wsyp rodzynki. Delikatnie zagnieć by rodzynki się wtopiły w ciasto. Podziel na 4 części u uformuj kulkę i odstaw na blaszkę do pieczenia, przykryj ściereczką i odstaw w ciepe miejsce by bueczki ponownie wyrosły⁠

⁠Piecz 20min w 180st⁠

⁠___________________________________________⁠


Hello my lovelies. Today a recipe for fluffy sweet buns with raisins. Those taste almost like baked doughnuts. I love them with bit of jam on top and cup of hot cocoa. Absolutely delicious.⁠


INGREDIENTS (16pcs):⁠

⁠250g flour⁠
150ml warm milk⁠
2 egg yolks⁠
15g of sugar⁠
5g instant yeast⁠
25g of melted butter⁠

50g raisins⁠

⁠METHOD:

In a large bowl, put all the ingredients (apart raisins) and knead the dough. The dough should be uniform, but quite sticky and loose. Cover with a cloth and set aside until it doubles in volume⁠

Put the dough on the top sprinkled with flour. Flat it iwth your hand, add raisins and knead dough t o incorporate raisins. Cut into 4 pieces and shape a roll and place them on a baking tray. Cover with cloth and set aside in a warm place until dough rolls rise again⁠

Bake for 20min in 180C⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty