Słodkie bułeczki z rodzynkami
zień dobry kochani. Dzisiaj przepis na słodkie bułeczki z rodzynkami. Smakują prawie jak pieczone pączki. Mięciutkie, puszyste, pyszne. Mi najlepiej smakują posmarowane dżemem i do tego kubek kakao. Po prostu rewelacja.
SKŁADNIKI (4szt):
250g mąki
150ml ciepłego mleka
2 żółtka
15g cukru
5g drożdży instant
25g rozpuszczonego masła
50g rodzynek
WYKONANIE:
W misce umieść wszystkie składniki oprócz rodzynek, wymieszaj i wyrób ciasto. Ciasto wyjdzie dość lepkie i luźne. Przykryj ściereczką i odstaw aż podwoi objętość.
Na posypany mąka blat przełóż wyrośnięte ciasto. Spłaszcz ręką i wsyp rodzynki. Delikatnie zagnieć by rodzynki się wtopiły w ciasto. Podziel na 4 części u uformuj kulkę i odstaw na blaszkę do pieczenia, przykryj ściereczką i odstaw w ciepe miejsce by bueczki ponownie wyrosły
Piecz 20min w 180st
Hello my lovelies. Today a recipe for fluffy sweet buns with raisins. Those taste almost like baked doughnuts. I love them with bit of jam on top and cup of hot cocoa. Absolutely delicious.
INGREDIENTS (16pcs):
250g flour
150ml warm milk
2 egg yolks
15g of sugar
5g instant yeast
25g of melted butter
50g raisins
METHOD:
In a large bowl, put all the ingredients (apart raisins) and knead the dough. The dough should be uniform, but quite sticky and loose. Cover with a cloth and set aside until it doubles in volume
Put the dough on the top sprinkled with flour. Flat it iwth your hand, add raisins and knead dough t o incorporate raisins. Cut into 4 pieces and shape a roll and place them on a baking tray. Cover with cloth and set aside in a warm place until dough rolls rise again
Bake for 20min in 180C
SKŁADNIKI (4szt):
250g mąki
150ml ciepłego mleka
2 żółtka
15g cukru
5g drożdży instant
25g rozpuszczonego masła
50g rodzynek
WYKONANIE:
W misce umieść wszystkie składniki oprócz rodzynek, wymieszaj i wyrób ciasto. Ciasto wyjdzie dość lepkie i luźne. Przykryj ściereczką i odstaw aż podwoi objętość.
Na posypany mąka blat przełóż wyrośnięte ciasto. Spłaszcz ręką i wsyp rodzynki. Delikatnie zagnieć by rodzynki się wtopiły w ciasto. Podziel na 4 części u uformuj kulkę i odstaw na blaszkę do pieczenia, przykryj ściereczką i odstaw w ciepe miejsce by bueczki ponownie wyrosły
Piecz 20min w 180st
___________________________________________
Hello my lovelies. Today a recipe for fluffy sweet buns with raisins. Those taste almost like baked doughnuts. I love them with bit of jam on top and cup of hot cocoa. Absolutely delicious.
INGREDIENTS (16pcs):
250g flour
150ml warm milk
2 egg yolks
15g of sugar
5g instant yeast
25g of melted butter
50g raisins
METHOD:
In a large bowl, put all the ingredients (apart raisins) and knead the dough. The dough should be uniform, but quite sticky and loose. Cover with a cloth and set aside until it doubles in volume
Put the dough on the top sprinkled with flour. Flat it iwth your hand, add raisins and knead dough t o incorporate raisins. Cut into 4 pieces and shape a roll and place them on a baking tray. Cover with cloth and set aside in a warm place until dough rolls rise again
Bake for 20min in 180C
SMACZNEGO
Komentarze