Oponki
Dzień dobry kochani. Dzisiaj przepis na mini oponki 🍩 Muszę przyznać, że jak na pierwszą próbę wyszły dobrze. Można je polać czekoladą, lukrem, lub posypać cukrem puderm
PRZEPIS (16szt):
250g mąki
150ml ciepłego mleka
2 żółtka
15g cukru
5g drożdży instant
25g rozpuszczonego masła
+1 litr oleju do smażenia
W misce umieść wszystkie składniki na ciasto, wymieszaj i wyrób ciasto. Ciasto wyjdzie dość lepkie i luźne. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw aż podwoi objętość.
Na posypany mąka blat przełóż wyrośnięte ciasto. Rozwałkuj delikatnie na grubość około 2,5 cm. Brzegiem małej szklanki wytnik kółka, dziurkę robię palcem - przebijam palcem środek i lekko roszerzam.
Tak przygotowane oponki przykryj ściereczką i odstaw na 30min w ciepłe miejsce.
Smaż na głębokim oleju z każdej strony.
Hello my lovelies. Today I'm bringing this yummy recipe for ring doughnuts 🍩 You can sprinkle them with icing sugar or dip in chocolate, I'll leave it for your imagination
✔️RECIPE (16pcs):
250g flour
150ml warm milk
2 egg yolks
15g of sugar
5g instant yeast
25g of melted butter
+1L oil for frying
In a large bowl, put all the ingredients and knead the dough. The dough should be uniform, but quite sticky and loose. Cover with a cloth and set aside until it doubles in volume
Put the dough on the top sprinkled with flour. Roll it out gently to a thickness of about 2.5 cm. Use a cutter / glass rim to cut out doughnuts. Poke a hole in the middle with your finger and slightly stretch.
Cover the doughnuts with a cloth and set aside in a warm place for 30min.
Deep-fry on each side
Komentarze