Oponki

Dzień dobry kochani. Dzisiaj przepis na mini oponki 🍩 Muszę przyznać, że jak na pierwszą próbę wyszły dobrze. Można je polać czekoladą, lukrem, lub posypać cukrem puderm⁠

PRZEPIS (16szt):⁠

⁠250g mąki⁠
150ml ciepłego mleka⁠
2 żółtka ⁠
15g cukru⁠
5g drożdży instant⁠
25g rozpuszczonego masła⁠

⁠+1 litr oleju do smażenia⁠


⁠W misce umieść wszystkie składniki na ciasto, wymieszaj i wyrób ciasto.⁠ ⁠Ciasto wyjdzie dość lepkie i luźne. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw aż podwoi objętość.⁠

⁠⁠Na posypany mąka blat przełóż wyrośnięte ciasto. Rozwałkuj delikatnie na grubość około 2,5 cm. Brzegiem małej szklanki wytnik kółka, dziurkę robię palcem - przebijam palcem środek i lekko roszerzam. ⁠

Tak przygotowane oponki przykryj ściereczką i odstaw na 30min w ciepłe miejsce.⁠

Smaż na głębokim oleju z każdej strony.⁠

__________________________________________⁠


Hello my lovelies. Today I'm bringing this yummy recipe for ring doughnuts 🍩 You can sprinkle them with icing sugar or dip in chocolate, I'll leave it for your imagination⁠


✔️RECIPE (16pcs): ⁠

⁠250g flour⁠
150ml warm milk⁠
2 egg yolks ⁠
15g of sugar⁠
5g instant yeast⁠
25g of melted butter⁠

⁠+1L oil⁠ for frying⁠


In a large bowl, put all the ingredients and knead the dough. The dough should be uniform, but quite sticky and loose. Cover with a cloth and set aside until it doubles in volume⁠

Put the dough on the top sprinkled with flour. Roll it out gently to a thickness of about 2.5 cm. Use a cutter / glass rim to cut out doughnuts. Poke a hole in the middle with your finger and slightly stretch.⁠

Cover the doughnuts with a cloth and set aside in a warm place for 30min. ⁠

Deep-fry on each side ⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty