Galareta z kurczakiem

SKŁADNIKI:

Wywar :
2 małe marchewki
koperek
pietruszka + natka pietruszki
por
1 kostka rosołowa
1 litr wody
ząbek czosnku
pieprz

Pozostałe składniki:
150g piersi z kurczaka
żelatyna (odpowiednia ilość na litr wody)



WYKONANIE:

Składniki na wywar wrzucić do garnka (jedną marchewkę uprzednio kroję w kostkę). Gotować wywar ok pół godziny

 

Wrzucić pierś z kurczaka i gotować ok 10 -15 min.



Przecedzić wywar. Do czystego wywaru dodać żelatynę, dokładnie wymieszać aż się rozpuści.



Kurczaka z wywaru pokroić. W małej miseczce układam marchewkę, kurczaka posypuję świeżym koperkiem, lub natka pietruszki i zalewam wywarem.

 


Można też wrzucić marchewkę i kurczaka do garnka, zamieszać i wlewać tak wymieszane do miseczek. Odstawić aż ostygnie a następnie wstawić do lodówki. Podawać z octem lub sokiem z cytryny (jak to lubi).





Smacznego

Edyta

Komentarze

Popularne posty