Galareta z kurczakiem
SKŁADNIKI:
Wywar :
2 małe marchewki
koperek
pietruszka + natka pietruszki
por
1 kostka rosołowa
1 litr wody
ząbek czosnku
pieprz
Pozostałe składniki:
150g piersi z kurczaka
żelatyna (odpowiednia ilość na litr wody)
WYKONANIE:
Składniki na wywar wrzucić do garnka (jedną marchewkę uprzednio kroję w kostkę). Gotować wywar ok pół godziny

Wywar :
2 małe marchewki
koperek
pietruszka + natka pietruszki
por
1 kostka rosołowa
1 litr wody
ząbek czosnku
pieprz
Pozostałe składniki:
150g piersi z kurczaka
żelatyna (odpowiednia ilość na litr wody)
WYKONANIE:
Składniki na wywar wrzucić do garnka (jedną marchewkę uprzednio kroję w kostkę). Gotować wywar ok pół godziny
Wrzucić pierś z kurczaka i gotować ok 10 -15 min.

Przecedzić wywar. Do czystego wywaru dodać żelatynę, dokładnie wymieszać aż się rozpuści.

Kurczaka z wywaru pokroić. W małej miseczce układam marchewkę, kurczaka posypuję świeżym koperkiem, lub natka pietruszki i zalewam wywarem.


Można też wrzucić marchewkę i kurczaka do garnka, zamieszać i wlewać tak wymieszane do miseczek. Odstawić aż ostygnie a następnie wstawić do lodówki. Podawać z octem lub sokiem z cytryny (jak to lubi).


Smacznego
Edyta
Przecedzić wywar. Do czystego wywaru dodać żelatynę, dokładnie wymieszać aż się rozpuści.
Kurczaka z wywaru pokroić. W małej miseczce układam marchewkę, kurczaka posypuję świeżym koperkiem, lub natka pietruszki i zalewam wywarem.
Można też wrzucić marchewkę i kurczaka do garnka, zamieszać i wlewać tak wymieszane do miseczek. Odstawić aż ostygnie a następnie wstawić do lodówki. Podawać z octem lub sokiem z cytryny (jak to lubi).
Smacznego
Edyta
Komentarze