Tort urodzinowy TIRAMISU
Tydzień temu były mojej córci 20ste urodziny i na tą okazję zażyczyła sobie tort tiramisu. Taki oto mi wyszedł😉💛
☑️PRZEPIS:
◽️Biszkopt
6 jaj
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę. Dodaj kakao i kawę iubij. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Przelej do formy i piecz 180C/35min.
◽️Krem
200g masła miękkiego
100g cukru pudru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
500g serka mascarpone
Ubij masło z cukrem pudrem i kawą. Dodaj mascarpone i ubij przez chwilę, tylko do wymieszania składników.
Wystudzony biszkopt przetnij na 3 części. Nasącz każdą część ponczem zrobionym z łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 50ml wody i 100ml rumu (można zmienić proporcje 😉)
Przełóż biszkopty połową masy a drugą połowę posmaruj na boki i wierzch. Udekoruj dowolnie.
Last week my daughter celebrated her 20th birthday. She wanted a tiramisu birthday cake so I made it 😉
☑️RECIPE:
◽️Sponge
6 eggs
6 tbsp sugar
6 tbsp plain flour
1 tsp baking powder
1 tbsp cocoa powder
1 tsp instant coffee
Whip the eggs with sugar until fluffy. Add cocoa powder and coffee and continue whipping. Add flour baking powder gently fold in with a spoon. Pour into baking dish and bake in 180°C for 35min
◽️Cream
200g soft butter
100g icing sugar
2 tsp instant coffee
500g mascarpone
Whip soft butter with icing sugar until pale and fluffy. Add mascarpone and give a quick whip only to allow ingredients to combine. Be careful not to over do it.
Cut cooled sponge into 3 pieces. On each piece brush generously with ponch made with 1 tsp instant coffee dissolved in 50ml water and 100ml rum ( you can adjust it to your liking😉)
Spread half of cream between sponge layers. Use second half to cover sides and top of the cake. Decorate however you like.
☑️PRZEPIS:
◽️Biszkopt
6 jaj
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę. Dodaj kakao i kawę iubij. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Przelej do formy i piecz 180C/35min.
◽️Krem
200g masła miękkiego
100g cukru pudru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
500g serka mascarpone
Ubij masło z cukrem pudrem i kawą. Dodaj mascarpone i ubij przez chwilę, tylko do wymieszania składników.
Wystudzony biszkopt przetnij na 3 części. Nasącz każdą część ponczem zrobionym z łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 50ml wody i 100ml rumu (można zmienić proporcje 😉)
Przełóż biszkopty połową masy a drugą połowę posmaruj na boki i wierzch. Udekoruj dowolnie.
_______________________________________________________________
🇬🇧Last week my daughter celebrated her 20th birthday. She wanted a tiramisu birthday cake so I made it 😉
☑️RECIPE:
◽️Sponge
6 eggs
6 tbsp sugar
6 tbsp plain flour
1 tsp baking powder
1 tbsp cocoa powder
1 tsp instant coffee
Whip the eggs with sugar until fluffy. Add cocoa powder and coffee and continue whipping. Add flour baking powder gently fold in with a spoon. Pour into baking dish and bake in 180°C for 35min
◽️Cream
200g soft butter
100g icing sugar
2 tsp instant coffee
500g mascarpone
Whip soft butter with icing sugar until pale and fluffy. Add mascarpone and give a quick whip only to allow ingredients to combine. Be careful not to over do it.
Cut cooled sponge into 3 pieces. On each piece brush generously with ponch made with 1 tsp instant coffee dissolved in 50ml water and 100ml rum ( you can adjust it to your liking😉)
Spread half of cream between sponge layers. Use second half to cover sides and top of the cake. Decorate however you like.
Komentarze