Ciasteczka serduszka - mini

Ciasteczka serduszka - Idealne śniadanie, możesz je serwować zamiast płatków z mlekiem, lub zajadać jako słodką przegryzkę.

SKŁADNIKI:

250g mąki
90g cukru pudru⁠
1/4 łyżeczki soli⁠
1 łyżka miodu (syrop klonowy lub z agawy dla V)⁠
125g zimnego masła/ masła roślinnego⁠
1 jajko lub zamiennik jajka⁠
1 łyżka skórki z cytryny⁠
1 łyżeczka pasty waniliowej⁠

SKŁADNIKI:

Mąkę, cukier puder, sól, skórkę z cytryny wsyp do miski miksera i ubij do połączenia. Dodaj masło i miód i ubijaj, aż będzie wyglądać jak bułka tarta. Dodaj jajko i ubijaj, aż ciasto się połączy.⁠
Spłaszcz ciasto między 2 arkuszami pergaminu i wstaw do lodówki na godzinę.⁠
Ciasto rozwałkować na 6 mm i wstawić do lodówki na 20 minut. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Wytnij ciasteczka za pomocą foremki. Piecz ciasteczka przez 8-9 minut.⁠

___________________________________________________


For perfect breakfast mini shortbread cookies that you can serve with warm milk, alternatively add some fruits and have it as a snack⁠

INGREDIENTS:⁠

250g all purpose flour
90g icing sugar
1/4 tsp salt
1 tbsp honey (maple syrup or agave for V)⁠
125g cold butter/ plant-based butter
1 egg or egg replacer
1 tbsp lemon zest
1 tsp vanilla bean paste

METHOD:⁠

Place flour, icing sugar, salt, lemon zest in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment and whisk to combine. Add butter and honey and beat until it looks like breadcrumbs. Add egg and beat until the dough comes together. Flatten into a disc between 2 sheets of parchment paper and refrigerate for 1 hour.
Roll out dough to 6 mm with a plain rolling pin. You can then use an embossed rolling pin to add a design.
Refrigerate dough for 20 minutes. Preheat oven to 170C degrees. Cut out cookies with a cookie cutter.
Bake the cookies for 8-9 minutes. ⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty