Farsz - grzyby z kapustą kiszoną (paszteciki i pierogi)
Farsz świąteczny. Nadzienie do pasztecików i pierożków robię dokładnie takie samo, zatem większa porcja.
SKŁADNIKI:
3 kg pieczarek
1 słoik kapusty kiszonej
2 średnie cebule
2-4 łyżki przyprawy typu ''kucharek''
1 łyżka pieprzu
WYKONANIE:
Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, kucharek i dusić. Przyprawy najpierw dodaję 2 łyżki i w razie potrzeby dodaję więcej, uważając by nie przesolić.

Podduszone (i ostudzone) pieczarki dokładnie odcisnąć z wody i wrzucić do dużej miski.

Odcedzić kapustę kiszoną. przełożyć do naczynia i sparzyć. Odcedzić, a gdy przestygnie dokładnie odcisnąć wodę. Poszatkować bardzo drobno- ja użyłam tu pomocy robota kuchennego.

Poszatkowaną kapustę przełożyć do pieczarek, dodać pieprz i dokładnie wymieszać.

Farsz dodaję do pasztecików (tutaj przepis: PASZTECIKI ) bądź używam jako nadzienia do pierogów (tutaj przepis: PIEROGI )

Smacznego
SKŁADNIKI:
3 kg pieczarek
1 słoik kapusty kiszonej
2 średnie cebule
2-4 łyżki przyprawy typu ''kucharek''
1 łyżka pieprzu
WYKONANIE:
Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, kucharek i dusić. Przyprawy najpierw dodaję 2 łyżki i w razie potrzeby dodaję więcej, uważając by nie przesolić.
Podduszone (i ostudzone) pieczarki dokładnie odcisnąć z wody i wrzucić do dużej miski.
Odcedzić kapustę kiszoną. przełożyć do naczynia i sparzyć. Odcedzić, a gdy przestygnie dokładnie odcisnąć wodę. Poszatkować bardzo drobno- ja użyłam tu pomocy robota kuchennego.
Poszatkowaną kapustę przełożyć do pieczarek, dodać pieprz i dokładnie wymieszać.
Farsz dodaję do pasztecików (tutaj przepis: PASZTECIKI ) bądź używam jako nadzienia do pierogów (tutaj przepis: PIEROGI )
Smacznego
Edyta
Komentarze