Halloween - Przysmak Czarownic czyli PALUSZKI TEŚCIOWEJ
Dzisiaj przepis idealny na Halloween. Przysmak czarownic, czyli PALUSZKI TEŚCIOWEJ, które świetnie smakują maczane w masełku ziołowym lub czosnkowym
SKŁADNIKI:
25szt
25 płatków migdałowych
1 kubek ciepłej wody
1 łyżka cukru
7g drożdży instant
2 kubki maki
1/2 łyżki soli
1 jajko
czerwony barwnik
1 łyżka sody oczyszczonej
WYKONANIE:
Migdały pomalować czerwonym barwnikiem, odstawić by wyschły
W ciepłej wodzie wymieszać drożdże i cukier, odstawić na 5min
Do miski wsypać mąkę, sól, wlać roztwór z drożdży. Wymieszać i wyrabiać do czasu aż ciasto będzie odklejało się od miski
Przykryć ciasto i odstawić na 1godz do wyrośnięcia
Ciasto przełożyć na posypany mąka blat i chwile wyrabiać, podzielić na 25 kawałków i uformować palce
W garnku zagotować wodę, dodać sodę, wrzucić palce, gotować przez 30sec, odcedzić
Jajko roztrzepać i posmarować każdy palec
Na końcówki ciasta wbić pomalowane migdały. Place w kilku miejscach pomazać barwnikiem
Piec 15 min, 225°C
Today's recipe is perfect for Halloween. A Witches Favourite - MOTHER-IN-LAW FINGERS, those taste great dipped in herbal or garlic butter.
INGREDIENTS:
25 pieces
25 almond flakes
1 cup warm water
1 tablespoon sugar
7g instant yeast
2 cups flour
1/2 tbsp salt
1 egg
red food colour
1 tbsp baking soda
METHOD:
Paint the almonds and set aside to dry
In warm water mix the yeast and sugar, set aside for 5min
Place flour, salt in the bowl and pour the yeast solution. Stir and then knead until well combined and dough do not stick to the bowl
Cover the dough and set aside for 1 hour to rise
Sprinkle working area th flour and kneed a dough for a minute, divide it into 25 pieces and form your fingers
Boil water in a pan, add baking soda, cook fingers for 30 seconds, remove, drain
Beat the egg and brush each finger. Push the painted almonds onto the ends of the dough. Paint in few places with red food dye
Bake for 15min at 225°C
SKŁADNIKI:
25szt
25 płatków migdałowych
1 kubek ciepłej wody
1 łyżka cukru
7g drożdży instant
2 kubki maki
1/2 łyżki soli
1 jajko
czerwony barwnik
1 łyżka sody oczyszczonej
WYKONANIE:
Migdały pomalować czerwonym barwnikiem, odstawić by wyschły
W ciepłej wodzie wymieszać drożdże i cukier, odstawić na 5min
Do miski wsypać mąkę, sól, wlać roztwór z drożdży. Wymieszać i wyrabiać do czasu aż ciasto będzie odklejało się od miski
Przykryć ciasto i odstawić na 1godz do wyrośnięcia
Ciasto przełożyć na posypany mąka blat i chwile wyrabiać, podzielić na 25 kawałków i uformować palce
W garnku zagotować wodę, dodać sodę, wrzucić palce, gotować przez 30sec, odcedzić
Jajko roztrzepać i posmarować każdy palec
Na końcówki ciasta wbić pomalowane migdały. Place w kilku miejscach pomazać barwnikiem
Piec 15 min, 225°C
___________________________________________
Today's recipe is perfect for Halloween. A Witches Favourite - MOTHER-IN-LAW FINGERS, those taste great dipped in herbal or garlic butter.
INGREDIENTS:
25 pieces
25 almond flakes
1 cup warm water
1 tablespoon sugar
7g instant yeast
2 cups flour
1/2 tbsp salt
1 egg
red food colour
1 tbsp baking soda
METHOD:
Paint the almonds and set aside to dry
In warm water mix the yeast and sugar, set aside for 5min
Place flour, salt in the bowl and pour the yeast solution. Stir and then knead until well combined and dough do not stick to the bowl
Cover the dough and set aside for 1 hour to rise
Sprinkle working area th flour and kneed a dough for a minute, divide it into 25 pieces and form your fingers
Boil water in a pan, add baking soda, cook fingers for 30 seconds, remove, drain
Beat the egg and brush each finger. Push the painted almonds onto the ends of the dough. Paint in few places with red food dye
Bake for 15min at 225°C
SMACZNEGO
Komentarze