Pierogi z kapustą i grzybami

SKŁADNIKI:

Farsz: grzyby z kapustą kiszoną  (tutaj przepis: Tu Kliknij )

Ciasto:
2 szkl mąki
1 jajko
1 kubek wody



WYKONANIE:

Z mąki usypać mały kopiec, zrobić dołek i wbić jajko.



Wymieszać delikatnie z mąką, dolewać troszkę wody i łączyć z mąką. Wyrobić ciasto.

 

Kawałek ciasta rozwałkować, wyciąć kółka brzegiem np szklanki, lub ''rwać ciasto'' i lepić cienkie okrągłe placuszki.

 

Nałożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi.

 


Pierogi wrzucić na gotującą się wodę. Delikatnie wymieszać.



Gdy wypłyną gotować ok 2-3 min. Odcedzić.

 



Pierożki podaję z podsmażoną na maśle bułka tartą.







Smacznego

Edyta

Komentarze

Popularne posty