Chapati

Robiłam pierogi i zostało mi ciasto... nie lubię marnować niczego to zrobiłam coś a'la CHAPATI. ⁠

Gdy robię oryginalne chapati używam do tego mąki do chapati ale tym razem z resztek ciasta rozwałkowałam cienkie placki i usmażyłam na patelni, świetnie się sprawdziły z usmażonym kurczakiem i sałatką, posłużyły zamiast chlebka pita.⁠

Kolor uzyskany po dodaniu proszku z buraczków⁠

A jak się robi chapati?⁠

Chyba nie ma prostszego przepisu:⁠

mąkę miesza się z wodą, ⁠

zagnieść ciasto, ⁠

podzielić na części, uformować kulkę⁠

rozwałkować, na wygląd jak tortilla ⁠

smażyć ok 30 sekund  z każdej strony ⁠


▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠


I was making dumplings and I had some dough left ... I don't like to waste anything,so  I did something a'la CHAPATI.⁠

When I make the original chapati, I use chapati flour for it, but this time I made it from the remains of the dough, ⁠

they came out great and I filled them with fried chicken and salad, they were used instead of a pita bread.⁠

Color obtained after adding beetroot powder⁠

How is chapati made?⁠

I don't think there is a simpler recipe:⁠

Mix chapati flour with water,⁠

knead the dough,⁠

divide dough into small balls⁠

 roll out the balls of dough until very thin like a tortilla⁠

fry for about 30 seconds on each side⁠


SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty