Lody pistacjowe
Dzień dobry wszystkim🦋
Dzisiaj przedstawiam wam moje ulubione, ukochane, najlepsze na wicie lody pistacjowe. Są po prostu rewelacyjne i żadne sklepowe nie maja nawet porównania. Bez żadnych sztucznych dodatków czy barwników. Kolor jaki widzicie uzyskany jest przez dodanie pasty (masła) pistacjowego. Super proste do zrobienia i tylko 4 składniki!
SKŁADNIKI:
1 puszka (397g) mleka skondensowanego
500g śmietanki kremówki
garść orzechów pistacjowych zmielonych
100g Pure Raw 100% Pistachio Butter
(używam firmy Kapo, bo jest najlepszy w składzie i w porównaniu z innymi to masło zawiera 100% pistacji, a widziałam takie co maja np 40% tylko)
WYKONANIE:
Śmietanę ubij aż będzie gęsta, dolewaj powoli mleko skondensowane. Dodaj masło pistacjowe i orzechy. Ubijać aż wszystko się wymiesza dokładnie. Wyłożyć masę do formy. Na wierzch posyp odrobinę zmielonych pistacji. Wstaw do zamrażalnika na ok 4 godziny
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Good morning everyone🦋
Today I bring to you to you my favourite, beloved, best ever pistachio ice cream. They are simply amazing and none of the shop bought can even compare. No artificial additives or dyes. The color you see is obtained by adding pistachio paste (butter). Super easy to make and its only 4 ingredients!
INGREDIENTS:
1 can (397g) condensed milk
500g double cream
handful of ground pistachios
100g Pure Raw 100% Pistachio Butter
(I use butter from company called Kapo, because it contains 100% pistachios,and most of these types of products contain about 40%)
METHOD:
Whip the cream until thick, slowly pour in the condensed milk. Add the pistachio butter and nuts. Beat until everything is well mixed. Put it all into the mould. Sprinkle with a little of ground pistachios on top. Put in the freezer for about 4h
SMACZNEGO
Komentarze