Czosnkowe Węzełki (vegan)

CZOSNKOWE WĘZEŁKI (wegańskie) bułeczki czosnkowe, puszyste, mięciutkie, absolutnie rewelacyjne. Doskonałe do jedzenia solo jak i z dodatkami. Po prostu pycha.


PRZEPIS:

▪️ Ciasto:
230ml ciepłego mleka roślinnego
1 łyżka cukru
1 1/2 łyżeczki drożdzy instant
1 łyżka oliwy
szczypta soli
1 łyżeczka czosnku granulowanego
360g mąki

▪️ Masło czosnkowe
5 łyżek masła (rozpuścić)
2 ząbki czosnku drobno posiekane
Koperek lub natka pietruszki


Wymieszaj 3 pierwsze składniki z listy na ciasto i odstaw na 5min

W misce wymieszaj resztę składników z listy na ciasto, dolej rozczyn drożdżowy i zagnieć ciasto

Przykryj ściereczką i odstaw aż wyrośnie

Rozwałkuj i pokrój na 8 pasków, zawiń ciasto na supełek (video z instruktażem na blogu)

Piecz w 200C przez 15min. Posmaruj masłem czosnkowym


_______________________________________⁠



VEGAN GARLIC KNOTS😋 fluffy goodness! 😇⁠

These garlic knots are absolutely delicious ☺️ super fluffy and soft. Taste great on their own or with your favourite sandwich toppers😍

Weight Watchers 🟢PLAN 6SP (without garlic butter), 10SP with garlic butter


RECIPE (8 buns)

▫️ Dough:
230ml lukewarm oat milk
1 tbsp sugar
1 1/2 tsp instant yeast
1 tbsp olive oil
pinch of salt
1 tsp garlic powder
360g all purpose flour

▫️ Garlic butter (mix together)
5 tbsp vegan butter (melted)
2 cloves finely chopped garlic
1 tsp dill or parlsey


MIX up the first 3 ingredients from DOUGH list and let it sit for 5 mins⁠

In a bowl mix rest of ingredinets from DOUGH list and pour yeast mix. Knead until smooth

Cover let it rise.

Roll out dough and with pizza cutter cut stripes, tie a knot with a dough and set aside. Repeat with remaining dough (how-to video ⁠on my blog)

Bake at 200C / 15 min⁠

Brush garlic knots with garlic butter



SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty