Beza miętowa

Dzisiaj moje pingwiny przedstawiają wersję miętową mini bezików. ⁠


PRZEPIS⁠

2 białka jajek⁠
100g cukru⁠
kilka kropli esencji miętowej⁠



Ubić białka, gdy będą już sztywne dodawać cukier, ubijać masę tak długo aż cukier się rozpuści. ⁠

⁠Dodać kilka kropel esencji miętowej (uważajcie żeby nie przesadzić bo wam białka się w wodę zamienią)⁠

⁠Woreczek posmarowałam wzdłuż zielonym i czerwonym barwnikiem dla bardziej świątecznego efektu :)⁠ podczas wyciskania masy tworzą się kolorowe pasma.



________⁠


Today my penguins present the mint version of the mini meringue. ⁠


RECIPE⁠

2 egg whites⁠
100g caster sugar⁠
a few drops of mint essence⁠


Beat the egg whites, when they are stiff, add sugar, whip until sugar dissolves. ⁠

⁠Add a few drops of mint essence (be careful not to overdo it, because your egg whites can become runny) ⁠

I smeared the piping bag with green and red dye for a more festive effect :) ⁠


SMACZNEGO



Komentarze

Popularne posty