Beza miętowa
Dzisiaj moje pingwiny przedstawiają wersję miętową mini bezików.
PRZEPIS
2 białka jajek
100g cukru
kilka kropli esencji miętowej
Ubić białka, gdy będą już sztywne dodawać cukier, ubijać masę tak długo aż cukier się rozpuści.
Dodać kilka kropel esencji miętowej (uważajcie żeby nie przesadzić bo wam białka się w wodę zamienią)
Woreczek posmarowałam wzdłuż zielonym i czerwonym barwnikiem dla bardziej świątecznego efektu :) podczas wyciskania masy tworzą się kolorowe pasma.
________
Today my penguins present the mint version of the mini meringue.
RECIPE
2 egg whites
100g caster sugar
a few drops of mint essence
Beat the egg whites, when they are stiff, add sugar, whip until sugar dissolves.
Add a few drops of mint essence (be careful not to overdo it, because your egg whites can become runny)
I smeared the piping bag with green and red dye for a more festive effect :)
PRZEPIS
2 białka jajek
100g cukru
kilka kropli esencji miętowej
Ubić białka, gdy będą już sztywne dodawać cukier, ubijać masę tak długo aż cukier się rozpuści.
Dodać kilka kropel esencji miętowej (uważajcie żeby nie przesadzić bo wam białka się w wodę zamienią)
Woreczek posmarowałam wzdłuż zielonym i czerwonym barwnikiem dla bardziej świątecznego efektu :) podczas wyciskania masy tworzą się kolorowe pasma.
________
Today my penguins present the mint version of the mini meringue.
RECIPE
2 egg whites
100g caster sugar
a few drops of mint essence
Beat the egg whites, when they are stiff, add sugar, whip until sugar dissolves.
Add a few drops of mint essence (be careful not to overdo it, because your egg whites can become runny)
I smeared the piping bag with green and red dye for a more festive effect :)
SMACZNEGO
Komentarze