Zapiekany Kalafior
Kalafior w paprykowo-porowym sosie, dość ciekawa mieszanka smaku.
Szybka do przygotowania i lekka w kalorie i tłuszcz.
SKŁADNIKI:
ok 800g kalafiora
100g pora
120g papryki czerwonej
1 główka czosnku
150g wędliny
150g mozzarelli
10 łyżek mleka
3 łyżki śmietany double cream
1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżki mąki kukurydzianej
WYKONANIE:
Kalafior pokroić w różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Pora i paprykę pokroić i podsmażyć.

Przerzucić do garnka, dodać pokrojony w plastry czosnek. Wlać mleko i śmietanę, przyprawić pieprzem i chwilę dusić pod przykryciem.


Szybka do przygotowania i lekka w kalorie i tłuszcz.
SKŁADNIKI:
ok 800g kalafiora
100g pora
120g papryki czerwonej
1 główka czosnku
150g wędliny
150g mozzarelli
10 łyżek mleka
3 łyżki śmietany double cream
1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżki mąki kukurydzianej
WYKONANIE:
Kalafior pokroić w różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Pora i paprykę pokroić i podsmażyć.
Przerzucić do garnka, dodać pokrojony w plastry czosnek. Wlać mleko i śmietanę, przyprawić pieprzem i chwilę dusić pod przykryciem.
Komentarze