Pierogi z mięsem
Zostało ci mięso z rosołu? Doskonale wykorzystasz je na pierogi
SKŁADNIKI:
Jak zrobić ciasto na pierogi? TUTAJ przepis
FARSZ
500 g ugotowanego mięsa z rosołu
ugotowane warzywa z zupy (1 marchewka, 1/2 pietruszki)
1 duża cebula
1 łyżka masła
1 jajko (opcjonalnie)
WYKONANIE:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła i zrumienić.
Mięso z rosołu, cebulę oraz warzywa z wywaru zmielić w maszynce do mięsa, dokładnie wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Jeśli nadzienie wyszło za rzadkie, można podsmażyć je na patelni, jeśli za sztywne, można dodać troszkę rosołu. Do nadzienia dodać jajko i wymieszać.
Pierogi nadziewać tym farszem, podawać z podsmażoną na maśle cebulą.

SKŁADNIKI:
Jak zrobić ciasto na pierogi? TUTAJ przepis
FARSZ
500 g ugotowanego mięsa z rosołu
ugotowane warzywa z zupy (1 marchewka, 1/2 pietruszki)
1 duża cebula
1 łyżka masła
1 jajko (opcjonalnie)
WYKONANIE:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła i zrumienić.
Mięso z rosołu, cebulę oraz warzywa z wywaru zmielić w maszynce do mięsa, dokładnie wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Jeśli nadzienie wyszło za rzadkie, można podsmażyć je na patelni, jeśli za sztywne, można dodać troszkę rosołu. Do nadzienia dodać jajko i wymieszać.
Pierogi nadziewać tym farszem, podawać z podsmażoną na maśle cebulą.

SMACZNEGO
Komentarze