Macarons z czekoladą
Prosty przepis na mini makaroniki. Super pyszne, z czekoladową masą rozpływają się w ustach.
SKŁADNIKI:
▫️ Makaroniki
3 białka
90g drobnego cukru
130g cukru pudru
1/2 łyżeczki kakao
140g mąki migdałowej
▫️ Masa
100g gorzkiej czekolady
100g marscapone
50g masła
WYKONANIE:
▫️Makaroniki:
Wymieszaj cukier puder, mąkę migdałową i kakao, upewnij się, że nie ma żadnych grudek.
Białka ubić, aż bedą sztywne. POWOLI łyżka po łyżce dodaj cukier.
Rozpocznij dodawanie 1/3 suchych składników. Uważaj, aby dodawać pozostałe suche składniki delikatnie i powoli wymieszać.
Przełóż łyżką do rękawa cukierniczego i wyciśnij 3cm kulki na blachę do pieczenia. Kilkakrotnie postukaj blachą w blat, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Przed pieczeniem odstawić na 40min. Piec w 180C / 15min
▫️Nadzienie:
Rozpuść razem czekoladę i masło. Dodaj marscapone i wymieszaj. Połóż płaską łyżeczkę między makaronikami i sklej razem
Easy macaron recipe makes a batch of the most dainty, delicate, and delicious cookies that will float right into your mouth and disappear.
INGREDIENTS
▫️Macaron
3 eggs whites
90g caster sugar
130g icing sugar
1/2 tsp cocoa
140g almond flour
▫️Filling
100g dark chocolate
100g mascarpone
50g butter
METHOD:
▫️Macarons:
Mix icing sugar, almond flour and cocoa until smooth.
Whisk egg whites until they begin to foam then SLOWLY spoon by spoon add caster sugar
Begin folding in the 1/3 of the dry ingredients. Be careful to add the remaining dry ingredients and fold gently.
Spoon into a piping bag with a medium round piping tip and pipe 3cm dollops onto a baking sheet. Tap baking sheet on counter several times to release air bubbles. Allow to sit for 40min before placing in oven. Bake at 180C / 15 min
▫️Filling:
Melt chocolate and butter together. Add mascarpone and whisk together. Put around flat teaspoon between macarons and stick together
SKŁADNIKI:
▫️ Makaroniki
3 białka
90g drobnego cukru
130g cukru pudru
1/2 łyżeczki kakao
140g mąki migdałowej
▫️ Masa
100g gorzkiej czekolady
100g marscapone
50g masła
WYKONANIE:
▫️Makaroniki:
Wymieszaj cukier puder, mąkę migdałową i kakao, upewnij się, że nie ma żadnych grudek.
Białka ubić, aż bedą sztywne. POWOLI łyżka po łyżce dodaj cukier.
Rozpocznij dodawanie 1/3 suchych składników. Uważaj, aby dodawać pozostałe suche składniki delikatnie i powoli wymieszać.
Przełóż łyżką do rękawa cukierniczego i wyciśnij 3cm kulki na blachę do pieczenia. Kilkakrotnie postukaj blachą w blat, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Przed pieczeniem odstawić na 40min. Piec w 180C / 15min
▫️Nadzienie:
Rozpuść razem czekoladę i masło. Dodaj marscapone i wymieszaj. Połóż płaską łyżeczkę między makaronikami i sklej razem
________________________________
Easy macaron recipe makes a batch of the most dainty, delicate, and delicious cookies that will float right into your mouth and disappear.
INGREDIENTS
▫️Macaron
3 eggs whites
90g caster sugar
130g icing sugar
1/2 tsp cocoa
140g almond flour
▫️Filling
100g dark chocolate
100g mascarpone
50g butter
METHOD:
▫️Macarons:
Mix icing sugar, almond flour and cocoa until smooth.
Whisk egg whites until they begin to foam then SLOWLY spoon by spoon add caster sugar
Begin folding in the 1/3 of the dry ingredients. Be careful to add the remaining dry ingredients and fold gently.
Spoon into a piping bag with a medium round piping tip and pipe 3cm dollops onto a baking sheet. Tap baking sheet on counter several times to release air bubbles. Allow to sit for 40min before placing in oven. Bake at 180C / 15 min
▫️Filling:
Melt chocolate and butter together. Add mascarpone and whisk together. Put around flat teaspoon between macarons and stick together
SMACZNEGO
Komentarze