Caramel bubble tea
Caramel bubble tea 🤎 Herbata bawarka z domowymi karmelowymi kulkami z tapioki! Pyszności 😋Przepis wegański☘️💚 Miłego dnia kochani! Edyta♡
KULKI Z TAPIOKI (4 porcje)
120g skrobi z tapioki
◽️Starter
60g brązowego cukru
5g skrobi z tapioki
20ml sosu karmelowego
50ml wody
W garnku umieść składniki z listy na starter i podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż masa zacznie robić się gęsta. Zdejmij z ognia i dodaj skrobię. Wymieszaj i następnie zagnieć ciasto. Masa będzie elastyczna i gładka. Z masy ulep malutkie kulki. Posyp odrobiną mąki z tapioki by się nie posklejały.
Wrzuć kulki na gotującą się wodę. Gotuj 20min mieszając od czasu do czasu. Po 20miin przykryj pokrywką i zostaw na 30min. Odcedź i wsyp do miseczki. Zalej kulki nektarem z agawy lub syropem klonowym by kulki się nie posklejały. Dodaj kulki do kawy.
_____
Caramel bubble tea 🤎 Take your tea to the next level with tapioca caramel pearls! Vegan friendly☘️💚 Have a wonderful day! Edyta♡
✔️TAPIOCA PEARLS (4 servings )
120g tapioca starch
◽️Starter
60g brown sugar
5g tapioca starch
20ml caramel sauce
50ml water
Place starter ingredients in a small pan and heat over low heat until it starts to thicken.
Remove from heat and add starch. Stir to combine and then knead until soft and elastic dough forms.
Roll dough into a small balls. Place the pearls into a bowl with a little tapioca starch and toss.
Bring a pot of water to boil and add the tapioca pearls. Cook for 20 min stirring occasionally.
After 20 min, cover with a lid and let it rest for 30 min. Use a colander to discard water. Add pearls to your coffee. Enjoy😘
KULKI Z TAPIOKI (4 porcje)
120g skrobi z tapioki
◽️Starter
60g brązowego cukru
5g skrobi z tapioki
20ml sosu karmelowego
50ml wody
W garnku umieść składniki z listy na starter i podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż masa zacznie robić się gęsta. Zdejmij z ognia i dodaj skrobię. Wymieszaj i następnie zagnieć ciasto. Masa będzie elastyczna i gładka. Z masy ulep malutkie kulki. Posyp odrobiną mąki z tapioki by się nie posklejały.
Wrzuć kulki na gotującą się wodę. Gotuj 20min mieszając od czasu do czasu. Po 20miin przykryj pokrywką i zostaw na 30min. Odcedź i wsyp do miseczki. Zalej kulki nektarem z agawy lub syropem klonowym by kulki się nie posklejały. Dodaj kulki do kawy.
_____
Caramel bubble tea 🤎 Take your tea to the next level with tapioca caramel pearls! Vegan friendly☘️💚 Have a wonderful day! Edyta♡
✔️TAPIOCA PEARLS (4 servings )
120g tapioca starch
◽️Starter
60g brown sugar
5g tapioca starch
20ml caramel sauce
50ml water
Place starter ingredients in a small pan and heat over low heat until it starts to thicken.
Remove from heat and add starch. Stir to combine and then knead until soft and elastic dough forms.
Roll dough into a small balls. Place the pearls into a bowl with a little tapioca starch and toss.
Bring a pot of water to boil and add the tapioca pearls. Cook for 20 min stirring occasionally.
After 20 min, cover with a lid and let it rest for 30 min. Use a colander to discard water. Add pearls to your coffee. Enjoy😘
SMACZNEGO
Komentarze