Caramel bubble tea

Caramel bubble tea 🤎 Herbata bawarka z domowymi karmelowymi kulkami z tapioki! Pyszności 😋⁠Przepis wegański☘️💚⁠ Miłego dnia kochani!⁠ Edyta♡⁠

KULKI Z TAPIOKI (4 porcje)⁠

120g skrobi z tapioki⁠

◽️Starter⁠
60g brązowego cukru⁠
5g skrobi z tapioki⁠
20ml sosu karmelowego⁠
50ml wody⁠

W garnku umieść składniki z listy na starter i podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż masa zacznie robić się gęsta. Zdejmij z ognia i dodaj skrobię. Wymieszaj i następnie zagnieć ciasto. Masa będzie elastyczna i gładka. Z masy ulep malutkie kulki. Posyp odrobiną mąki z tapioki by się nie posklejały.⁠
Wrzuć kulki na gotującą się wodę. Gotuj 20min mieszając od czasu do czasu. Po 20miin przykryj pokrywką i zostaw na 30min. Odcedź i wsyp do miseczki. Zalej kulki nektarem z agawy lub syropem klonowym by kulki się nie posklejały. Dodaj kulki do kawy.⁠


_____⁠


Caramel bubble tea 🤎⁠ Take your tea to the next level with tapioca caramel pearls!⁠ Vegan friendly☘️💚⁠ Have a wonderful day!⁠ Edyta♡⁠

✔️TAPIOCA PEARLS (4 servings )⁠

120g tapioca starch ⁠

◽️Starter
60g brown sugar ⁠
5g tapioca starch⁠
20ml caramel sauce⁠
50ml water ⁠

Place starter ingredients in a small pan and heat over low heat until it starts to thicken.⁠
Remove from heat and add starch. Stir to combine and then knead until soft and elastic dough forms.⁠

Roll dough into a small balls. Place the pearls into a bowl with a little tapioca starch and toss. ⁠
Bring a pot of water to boil and add the tapioca pearls. Cook for 20 min stirring occasionally. ⁠
After 20 min, cover with a lid and let it rest for 30 min. Use a colander to discard water. Add pearls to your coffee. Enjoy😘⁠

SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty