Mini bezy - świnki
Dzień dobry 😀 Moja córcia gdzieś upatrzyła bezowe świnki.... No i jak zobaczyłam na zdjęciu to się nie mogłąm oprzeć i też takie podobne zrobiłam. Świetnie się prezntują na mojej kawusi 😉
INGREDIENTS:
2 egg whites
100g caster sugar
red food colour
+ tiny bit of black to make eyes and noses
METHOD:
Beat the egg whites, when they are stiff, add sugar, a little at time, whip until sugar dissolves
Add few drops of red colouring and mix gently until it becomes nice and pick. Take away 2-3 tablespoons and put it into other bowl. Ad couple more red dye drops and mix- this will be used for making ears, nose and legs
Place light pink fluff into piping bag with circular tip. Pipe onto baking sheet - pipe a little ball and then smaller ball on top (as if you wanted to make a snowman)
Place darker meringue in another piping bag with small circular tip, pipe a little ears and nose and little legs
Dip toothpick in black food colour. Make eyes and nose
Pop into oven for 90min/ 80C
SKŁADNIKI:
2 białka jajek
100g cukru
barwnik czerwony
+odrobina czarnego barwnika by zrobic oczy i nos.
WYKONANIE:
Ubić białka, gdy będą sztywne dodawać cukier, powoli, łyżka po łyżce. Ubijać masę tak długo aż cukier się rozpuści
Do masy dodaj barwnik, delikatnie wymieszaj aż cała masa zrobi się różowa. Odłoż 2-3 łyżki masy do miseczki i dodaj więcej j czerwonego barwnika - będzie na nos, uszy i kopytka
Jasno różową masę przełożyć do woreczka z okrągłą końcówka. Wycisnąć kulkę a na tą kulkę mniejszą kulkę (tak jakbyście chcieli zrobić bałwanka)
Ciemniejszą masę przełóż do woreczka z końcówką z mini dziurką, lub obetnij sam koniuszek woreczka, wyciśnij uszy, nos i zprzodu dwa kopytka
Wykałaczkę zamocz w czarnym barwniku i zrób oczy dziurki nosa
Piec przez około 90min w 80C
Good morning. My daughter saw somewhere meringue pigs and she was keep asking me to make some. Well I couldn't resist. Those look so cute 😉
2 białka jajek
100g cukru
barwnik czerwony
+odrobina czarnego barwnika by zrobic oczy i nos.
WYKONANIE:
Ubić białka, gdy będą sztywne dodawać cukier, powoli, łyżka po łyżce. Ubijać masę tak długo aż cukier się rozpuści
Do masy dodaj barwnik, delikatnie wymieszaj aż cała masa zrobi się różowa. Odłoż 2-3 łyżki masy do miseczki i dodaj więcej j czerwonego barwnika - będzie na nos, uszy i kopytka
Jasno różową masę przełożyć do woreczka z okrągłą końcówka. Wycisnąć kulkę a na tą kulkę mniejszą kulkę (tak jakbyście chcieli zrobić bałwanka)
Ciemniejszą masę przełóż do woreczka z końcówką z mini dziurką, lub obetnij sam koniuszek woreczka, wyciśnij uszy, nos i zprzodu dwa kopytka
Wykałaczkę zamocz w czarnym barwniku i zrób oczy dziurki nosa
Piec przez około 90min w 80C
____________________________________________
Good morning. My daughter saw somewhere meringue pigs and she was keep asking me to make some. Well I couldn't resist. Those look so cute 😉
INGREDIENTS:
2 egg whites
100g caster sugar
red food colour
+ tiny bit of black to make eyes and noses
METHOD:
Beat the egg whites, when they are stiff, add sugar, a little at time, whip until sugar dissolves
Add few drops of red colouring and mix gently until it becomes nice and pick. Take away 2-3 tablespoons and put it into other bowl. Ad couple more red dye drops and mix- this will be used for making ears, nose and legs
Place light pink fluff into piping bag with circular tip. Pipe onto baking sheet - pipe a little ball and then smaller ball on top (as if you wanted to make a snowman)
Place darker meringue in another piping bag with small circular tip, pipe a little ears and nose and little legs
Dip toothpick in black food colour. Make eyes and nose
Pop into oven for 90min/ 80C
SMACZNEGO
Komentarze