Ciasteczka dwukolorowe
Uwielbiam mini wersje popularnych słodkości. Dzisiaj kruche ciasteczka śniadaniowe. Co sądzicie?Przepis wegański 🍀
SKŁADNIKI
250g mąki
90g cukru pudru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka agave nectar
125g zimnego masła roślinnego
1 flax egg (lub innego produktu zastępującego jajko)
1 łyżka skórki z cytryny
1 łyżeczka pasty waniliowej
Opcjonalnie można dodać różne barwniki by zrobić kolorowe ciasteczka
WYKONANIE
Mąkę, cukier puder, sól, skórkę z cytryny wsyp do miski miksera stojącego wyposażonego w łopatkę i ubij do połączenia.
Dodaj masło i miód i ubijaj, aż będzie wyglądać jak bułka tarta. Dodaj rozrobione flax egg i ubijaj, aż ciasto się połączy. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować na 6 mm. Ciasto wstawić do lodówki na 20 minut. Wytnij ciasteczka za pomocą foremki do ciastek lub jak ja zrób mini roladki
Piecz przez 8-10 minut, 170C
Shortbread breakfast cookie cereal 💜🍪 Im obsessed with mini version of everything 😂 mini cookies, mini donuts, mini waffles...it looks cute in my breakfast bowl🍶
Recipe vegan friendly 🍀
INGREDIENTS
250g flour
90g icing sugar
1/4 tsp salt
1 tbsp agave nectar
125g cold plant butter
1 egg replacement
1 tbsp lemon zest
1 tsp vanilla bean paste
Optional - you can add food colouring to make different colour cookies
SKŁADNIKI
250g mąki
90g cukru pudru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka agave nectar
125g zimnego masła roślinnego
1 flax egg (lub innego produktu zastępującego jajko)
1 łyżka skórki z cytryny
1 łyżeczka pasty waniliowej
Opcjonalnie można dodać różne barwniki by zrobić kolorowe ciasteczka
WYKONANIE
Mąkę, cukier puder, sól, skórkę z cytryny wsyp do miski miksera stojącego wyposażonego w łopatkę i ubij do połączenia.
Dodaj masło i miód i ubijaj, aż będzie wyglądać jak bułka tarta. Dodaj rozrobione flax egg i ubijaj, aż ciasto się połączy. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować na 6 mm. Ciasto wstawić do lodówki na 20 minut. Wytnij ciasteczka za pomocą foremki do ciastek lub jak ja zrób mini roladki
Piecz przez 8-10 minut, 170C
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Shortbread breakfast cookie cereal 💜🍪 Im obsessed with mini version of everything 😂 mini cookies, mini donuts, mini waffles...it looks cute in my breakfast bowl🍶
Recipe vegan friendly 🍀
INGREDIENTS
250g flour
90g icing sugar
1/4 tsp salt
1 tbsp agave nectar
125g cold plant butter
1 egg replacement
1 tbsp lemon zest
1 tsp vanilla bean paste
Optional - you can add food colouring to make different colour cookies
METHOD
Place flour, icing sugar, salt, lemon zest in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment and whisk to combine. Add butter and agave and beat until it looks like breadcrumbs. Add flax egg and beat until the dough comes together. Refrigerate for 1 hour.
Roll out dough to 6 mm with a plain rolling pin. Refrigerate dough for 20 minutes. Cut out cookies with a cookie cutter or make rolls or any mini shape you want 😉
Bake the cookies for 8-10 minutes, 170C.
Place flour, icing sugar, salt, lemon zest in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment and whisk to combine. Add butter and agave and beat until it looks like breadcrumbs. Add flax egg and beat until the dough comes together. Refrigerate for 1 hour.
Roll out dough to 6 mm with a plain rolling pin. Refrigerate dough for 20 minutes. Cut out cookies with a cookie cutter or make rolls or any mini shape you want 😉
Bake the cookies for 8-10 minutes, 170C.
SMACZNEGO
Komentarze