Lody kawowe z cocoa nibs
Nawet w dzień zimny i ponury domowch lodów nie odmówię. Dzisiaj wersja kawowa. Kto lubi lody tak bardzo jak ja? 🦋
SKŁADNIKI:
- 1 puszka (397g) mleka skondensowanego
- 500g śmietanki kremówki
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- ziarna kakaowe
SKŁADNIKI:
- 1 puszka (397g) mleka skondensowanego
- 500g śmietanki kremówki
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- ziarna kakaowe
WYKONANIE:
Śmietanę ubij aż będzie gęsta, dolewaj powoli mleko skondensowane. Kawę rozpuść w 2 łyżkach wody. Dodaj do masy i ubijać aż wszystko się wymiesza dokładnie. Dodaj kakaowe ziarna i wymieszaj łyżką delikatnie. Wyłożyć masę do formy. Wierzch posyp ziarnami kakaowymi. Wstaw do zamrażalnika na ok 4godz
______________________________________________
🇬🇧
Even on a cold and gloomy day, I won't say NO to home-made ice cream. Today the coffee version. Who likes ice cream as much as I do?🦋
INGREDIENTS:
- 1 can (397g) condensed milk
- 500g double cream
- 2 tablespoons instant coffee
- cocoa nibs
METHOD:
Whip the cream until thick, slowly pour in the condensed milk. Dissolve the coffee in 2 tablespoons of water. Add to the mixture and beat until everything is well mixed. Add cocoa nibs and mix gently. Put it all into the mould. Sprinkle with a cocoa nibs. Put in the freezer for about 4h
Śmietanę ubij aż będzie gęsta, dolewaj powoli mleko skondensowane. Kawę rozpuść w 2 łyżkach wody. Dodaj do masy i ubijać aż wszystko się wymiesza dokładnie. Dodaj kakaowe ziarna i wymieszaj łyżką delikatnie. Wyłożyć masę do formy. Wierzch posyp ziarnami kakaowymi. Wstaw do zamrażalnika na ok 4godz
______________________________________________
🇬🇧
Even on a cold and gloomy day, I won't say NO to home-made ice cream. Today the coffee version. Who likes ice cream as much as I do?🦋
INGREDIENTS:
- 1 can (397g) condensed milk
- 500g double cream
- 2 tablespoons instant coffee
- cocoa nibs
METHOD:
Whip the cream until thick, slowly pour in the condensed milk. Dissolve the coffee in 2 tablespoons of water. Add to the mixture and beat until everything is well mixed. Add cocoa nibs and mix gently. Put it all into the mould. Sprinkle with a cocoa nibs. Put in the freezer for about 4h
SMACZNEGO
Komentarze