Party Food: Kulki Ryżowe

Witam poświątecznie. Dziś szybki przepis, dobry na domowe party. 

SKŁADNIKI:

250g ugotowanego ryżu
200g startej mozzarelli
1 jajko
Biały pieprz
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia



WYKONANIE:

Ugotowany i ostudzony ryż wrzucić do robota kuchennego. Dodać mozzarellę, jajko i 2-3 szczypty białego pieprzu.

 

Zmiksować. Powstanie dość gęsta papka , z której należy ulepić kulki.

 
Każdą kulkę obtoczyć w bułce tartej.


Smażyć chwilę w mocno rozgrzanym ,najlepiej głębokim tłuszczu, obracając je tak, aby się zrumieniły z każdej strony.

 

Usmażone kulki położyć na chwile na papier by wchłonął nadmiar oleju.



Przełożyć do naczynia i podawać np z salsą.







Smacznego

Edyta

Komentarze

wiola pisze…
jadłam je z Jagodą u Ciebie dokładnie rok temu:)))

Popularne posty