Ciasto bananowe z rodzynkami

Najprostsze ciasto bananowe jakie można zrobić. Chlebek bananowy z płatków owsianych.
Mięciutki, pulchniutki, aromatyczny i słodziutki. Idealny na śniadanie, do kawy zamiast ciasta , można go jeść przez cały dzień bez wyrzutów sumienia


SKŁADNIKI:

3 średnie dojrzałe banany ( ok.300 g)
2 jajka
1 łyżka słodzika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g płatków owsianych
50g rodzynek


WYKONANIE:

Banany rozgnieść widelcem na papkę, wbić 2 jajka, ubić przez chwilę mikserem.
Płatki owsiane wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do owocowej masy, wymieszać dokładnie. Wsypać rodzynki, wymieszać. Jeśli ciasto wydaje się za gęste dodaj trochę mleka. 
Przelać masę do formy. Piec w 180°C przez ok.50 minut.


▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️


The simplest banana cake you can make. Banana bread made of oatmeal.
Soft, plump, aromatic and sweet. Perfect for breakfast, goes great with coffee, you can eat it all day long without feeling guilty


INGREDIENTS:

3 medium ripe bananas (about 300 g)
2 eggs
1 tablespoon of sweetener
1 teaspoon of baking powder
100g of oatmeal
50g of raisins


METHOD:

Mash the bananas with a fork to a mush, add 2 eggs, beat for a while with a mixer.
Mix the oats with baking powder, add to the fruit batter, mix thoroughly.
Pour in the raisins and mix. If batter is to thick add dash of milk
Pour the batter into the form. Bake at 180°C for about 50 minutes.




SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty