Lody Kokosowo - Truskawkowe
Dzień dobry 😉 W dni upalne czy na dni chłodne, lody zawsze smakują tak samo pysznie. Dzisiaj prosty przepis na LODY KOKOSOWO-TRUSKAWKOWE. Kto się skusi?
Miłego dnia!
Całusy, Edyta♡
SKŁADNIKI:
1 puszka mleka skondensowanego (słodzone)
300g śmietanki kremówki
puszka mleka kokosowego (tylko gęsta cześć)
100g truskawek
WYKONANIE:
Truskawki, mleko skondensowane i kokosowe wrzuć w blender i zmiksuj na puszystą masę. Śmietanę ubij aż będzie gęsta, dolewaj powoli mix truskawkowy mieszaj na wolnych obrotach.
Przelej w foremki i wstaw do zamrażalnika na ok 4godz.
___________________________________________
Good morning 😊 When its hot or when its cold - ice cream always taste equally great. Today simple recipe for cocnut&strawberry ice cream. Who wants some?
Have a great day!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS:
1 can (397g) condensed milk
300g double cream
can of coconut milk (only solid part)
100g strawberries
METHOD:
Blend condensed milk, coconut milk and strawberries until smooth. Whip double cream until thick, slowly pour in the strawberry mixture and mix on slow speed.
Pour into mould and freeze for about 4h
Miłego dnia!
Całusy, Edyta♡
SKŁADNIKI:
1 puszka mleka skondensowanego (słodzone)
300g śmietanki kremówki
puszka mleka kokosowego (tylko gęsta cześć)
100g truskawek
WYKONANIE:
Truskawki, mleko skondensowane i kokosowe wrzuć w blender i zmiksuj na puszystą masę. Śmietanę ubij aż będzie gęsta, dolewaj powoli mix truskawkowy mieszaj na wolnych obrotach.
Przelej w foremki i wstaw do zamrażalnika na ok 4godz.
___________________________________________
Good morning 😊 When its hot or when its cold - ice cream always taste equally great. Today simple recipe for cocnut&strawberry ice cream. Who wants some?
Have a great day!
Love, Edyta♡
INGREDIENTS:
1 can (397g) condensed milk
300g double cream
can of coconut milk (only solid part)
100g strawberries
METHOD:
Blend condensed milk, coconut milk and strawberries until smooth. Whip double cream until thick, slowly pour in the strawberry mixture and mix on slow speed.
Pour into mould and freeze for about 4h
SMACZNEGO
Komentarze