Pizza Fit (spód otrębowo-twarogowy)
SKŁADNIKI:
Spód do pizzy
200g odciśniętego twarogu
6 łyżek otrąb owsianych
3 łyżki otrąb pszennych
2 trójkąty serka topionego light
2 łyżki serka ''Philadelphia light''
7g drożdży suchych , takich w saszetce
7 łyżek mleka
1 jajko
szczypta soli.
Sos pomidorowy
1 duży pomidor obrany ze skóry
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka przyprawy do pizzy
1 łyżeczka suszonego otartego oregano
kilka liści świeżej bazylii
szczypta przyprawy chilli
Dodatki dowolne
Dziś u mnie zagościły :
pieczarki (uprzednio podduszone i odciśnięte z wody)
papryka, kilka oliwek, wędlina chuda,pomidor, cebula, ser mozzarella do posypania

WYKONANIE:
Wszystkie składniki na spód do pizzy wrzucamy do miski i mieszamy dokładnie łyżką.

Ciasto przekładamy do blaszki. Piec 30 min w temp 180st C
Po upieczeniu ciasto wygląda tak:

Wszystkie składniki na sos pomidorowy wrzucamy do blendera i miksujemy, można przetrzeć sos przez sitko, by wyeliminować pestki.

Ciasto smarujemy sosem pomidorowym

Spód do pizzy
200g odciśniętego twarogu
6 łyżek otrąb owsianych
3 łyżki otrąb pszennych
2 trójkąty serka topionego light
2 łyżki serka ''Philadelphia light''
7g drożdży suchych , takich w saszetce
7 łyżek mleka
1 jajko
szczypta soli.
Sos pomidorowy
1 duży pomidor obrany ze skóry
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka przyprawy do pizzy
1 łyżeczka suszonego otartego oregano
kilka liści świeżej bazylii
szczypta przyprawy chilli
Dodatki dowolne
Dziś u mnie zagościły :
pieczarki (uprzednio podduszone i odciśnięte z wody)
papryka, kilka oliwek, wędlina chuda,pomidor, cebula, ser mozzarella do posypania
WYKONANIE:
Wszystkie składniki na spód do pizzy wrzucamy do miski i mieszamy dokładnie łyżką.
Ciasto przekładamy do blaszki. Piec 30 min w temp 180st C
Po upieczeniu ciasto wygląda tak:
Wszystkie składniki na sos pomidorowy wrzucamy do blendera i miksujemy, można przetrzeć sos przez sitko, by wyeliminować pestki.
Ciasto smarujemy sosem pomidorowym
Komentarze
rolka
A. G.