Truskawki pod kruszonką
Dzień dobry😊
Truskawki pod kruszonką. Letni, owocowy deser na szybko. Doskonale smakuje z lodami waniliowymi.
Przepis wegański ☘️💚
Miłego dnia!
Edyta♡
SKŁADNIKI:
(2 porcje)
200g truskawek
50g drobnego cukru
50g masła roślinnego (temperatura pokojowa)
100g mąki
WYKONANIE:
Truskawki pokroić w plasterki.
W międzyczasie masło pokroić w kostkę i włożyć do miski z mąką. Wcieraj opuszkami palców, aż zacznie przypominać bułkę tartą, a następnie dodaj cukier. Wymieszaj.
Na dnie naczynia wsyp odrobinę kruszoki. Ułóż pokrojone truskawki. Posyp kruszonką.
Piec w 180C przez 25 minut.
Good morning.
Strawberry crumble. Classic, delicious summery recipe. Taste delicious served with vanilla ice cream.
Vegan recipe☘️💚
Have a wonderful day!
Edyta♡
INGREDIENTS:
(2 servings)
200g strawberries
50g caster sugar
50g unsalted plant butter (room temperature)
100g plain flour
METHOD:
Slice strawberries.
Cube the butter and place in a mixing bowl with the flour. Rub together with your fingertips until it resembles breadcrumbs, then add sugar.
Place bit of crumble mixture at the bottom of baking dish. Place sliced strawberries. Cover with the rest of the crumble. Bake for 25min in 180C
Truskawki pod kruszonką. Letni, owocowy deser na szybko. Doskonale smakuje z lodami waniliowymi.
Przepis wegański ☘️💚
Miłego dnia!
Edyta♡
SKŁADNIKI:
(2 porcje)
200g truskawek
50g drobnego cukru
50g masła roślinnego (temperatura pokojowa)
100g mąki
WYKONANIE:
Truskawki pokroić w plasterki.
W międzyczasie masło pokroić w kostkę i włożyć do miski z mąką. Wcieraj opuszkami palców, aż zacznie przypominać bułkę tartą, a następnie dodaj cukier. Wymieszaj.
Na dnie naczynia wsyp odrobinę kruszoki. Ułóż pokrojone truskawki. Posyp kruszonką.
Piec w 180C przez 25 minut.
_________________________________________________________
Good morning.
Strawberry crumble. Classic, delicious summery recipe. Taste delicious served with vanilla ice cream.
Vegan recipe☘️💚
Have a wonderful day!
Edyta♡
INGREDIENTS:
(2 servings)
200g strawberries
50g caster sugar
50g unsalted plant butter (room temperature)
100g plain flour
METHOD:
Slice strawberries.
Cube the butter and place in a mixing bowl with the flour. Rub together with your fingertips until it resembles breadcrumbs, then add sugar.
Place bit of crumble mixture at the bottom of baking dish. Place sliced strawberries. Cover with the rest of the crumble. Bake for 25min in 180C
SMACZNEGO
Komentarze