Truskawki pod kruszonką

Dzień dobry😊
Truskawki pod kruszonką. Letni, owocowy deser na szybko. Doskonale smakuje z lodami waniliowymi.
Przepis wegański ☘️💚
Miłego dnia!
Edyta♡

⁠⁠⁠SKŁADNIKI:
⁠(2 porcje)

200g truskawek ⁠
50g drobnego cukru ⁠
50g masła roślinnego (temperatura pokojowa)⁠
100g mąki⁠

⁠WYKONANIE:⁠


Truskawki pokroić w plasterki.
W międzyczasie masło pokroić w kostkę i włożyć do miski z mąką. Wcieraj opuszkami palców, aż zacznie przypominać bułkę tartą, a następnie dodaj cukier⁠. Wymieszaj.
⁠Na dnie naczynia wsyp odrobinę kruszoki. Ułóż pokrojone truskawki. Posyp kruszonką. ⁠
Piec w 180C przez 25 minut.

⁠⁠_________________________________________________________⁠
⁠⁠⁠

Good morning.
Strawberry crumble. Classic, delicious summery recipe. Taste delicious served with vanilla ice cream⁠.
Vegan recipe☘️💚
Have a wonderful day!
Edyta♡


⁠INGREDIENTS⁠:⁠
⁠(2 servings)

200g strawberries ⁠
50g caster sugar⁠
50g unsalted plant butter (room temperature)⁠
100g plain flour⁠


⁠METHOD:⁠

Slice strawberries.
⁠Cube the butter and place in a mixing bowl with the flour. Rub together with your fingertips until it resembles breadcrumbs, then add sugar.⁠
Place bit of crumble mixture at the bottom of baking dish. Place sliced strawberries. Cover with the rest of the crumble. Bake for 25min in 180C


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty