Chleb domowy
Dzień dobry kochani. Nie ma jak dobra kanapka na śniadanie z dowogeo świeżego chleba - chrupka skórka a w środku mięciutki i puszysty. Mniam....
In a big bowl place flour, salt and yeast. Pour milk and mix it with a spoon. You don’t need to kneed the dough, just mix thoroughly with the soon. Dough will be quite soft, and sticky.
Cover it with cling film and then cloth on top and eave overnight for 12 h. It will triple in size
Flour counter and place your dough on top, gentry cover all dough in flour- do not kneed. Cut in half and shape each part into round bread size, make sure you cover all sticky parts with flour. Place a parchment paper in a pan (or baking dish). Put your piece of bread inside and cover it. Place in a COLD oven and start baking - 30min/220C. After 30min remove lid and bake for further 30min
SKŁADNIKI:
(dwa bochenki)
500g mąki
400ml ciepłego mleka (dowolnego - np owisane dla vegan)
1 płaska łyżeczki soli
7g drożdży instant
WYKONANIE:
W dużą miskę wsyp mąkę, sól i drożdże zamieszaj łyżką. Dolej mleko i łyżką wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto będzie lejące i papkowate. Nie zagniatać tylko łyżką dokładnie wszystko wymieszać. Przykryj folią by ciasto nie wyschło i ściereczką i odstaw na 8 -12 godzin (ja odstawiam na noc)
Na blat wsypać garść mąki, wylozyc ciasto z miski. Lekko oprószyć ciasto, preciąć na pół. Rękami uformować bochenek z każdej połowy - nie zagniatać! Oprósz ciasto delikatnie by się nie kleiło i przełóż do wyłożonego papierem garnka (nazynia) w którym będziesz piec chleb. Przykryj pokrywą i wstaw do ZIMNEGO! piekarnika. Nastaw na 30min /220C i piecz pod przykrciem. Po 30min zdejmij pokrywkę i piecz kolejne 30min
Good morning everyone. Nothing better than sandwich made from freshly baked bread. Cripsy crust and soft fluffy inside... try this great easy recipe for delicious bread
INGREDIENTS:
500g mąki
400ml ciepłego mleka (dowolnego - np owisane dla vegan)
1 płaska łyżeczki soli
7g drożdży instant
WYKONANIE:
W dużą miskę wsyp mąkę, sól i drożdże zamieszaj łyżką. Dolej mleko i łyżką wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto będzie lejące i papkowate. Nie zagniatać tylko łyżką dokładnie wszystko wymieszać. Przykryj folią by ciasto nie wyschło i ściereczką i odstaw na 8 -12 godzin (ja odstawiam na noc)
Na blat wsypać garść mąki, wylozyc ciasto z miski. Lekko oprószyć ciasto, preciąć na pół. Rękami uformować bochenek z każdej połowy - nie zagniatać! Oprósz ciasto delikatnie by się nie kleiło i przełóż do wyłożonego papierem garnka (nazynia) w którym będziesz piec chleb. Przykryj pokrywą i wstaw do ZIMNEGO! piekarnika. Nastaw na 30min /220C i piecz pod przykrciem. Po 30min zdejmij pokrywkę i piecz kolejne 30min
____________________________________
Good morning everyone. Nothing better than sandwich made from freshly baked bread. Cripsy crust and soft fluffy inside... try this great easy recipe for delicious bread
INGREDIENTS:
(2 loaf)
500g plain flour
400ml warm milk (any kind)
1 tsp salt
7g active yeast
METHOD:
500g plain flour
400ml warm milk (any kind)
1 tsp salt
7g active yeast
METHOD:
In a big bowl place flour, salt and yeast. Pour milk and mix it with a spoon. You don’t need to kneed the dough, just mix thoroughly with the soon. Dough will be quite soft, and sticky.
Cover it with cling film and then cloth on top and eave overnight for 12 h. It will triple in size
Flour counter and place your dough on top, gentry cover all dough in flour- do not kneed. Cut in half and shape each part into round bread size, make sure you cover all sticky parts with flour. Place a parchment paper in a pan (or baking dish). Put your piece of bread inside and cover it. Place in a COLD oven and start baking - 30min/220C. After 30min remove lid and bake for further 30min
SMACZNEGO
Komentarze