Lody wegańskie jagodowe
Kto ma ochotę na lody 4-składnikowe? Pyszne, kremowe, łatwe do zrobienia. Ten przepis zajmuje tylko kilka minut i jest wegański, bez cukru i bezglutenowy
SKŁADNIKI:
500g mrożonych jagód
100 g śmietanki kokosowej w puszce, schłodzonej przez noc
240 ml pełnotłustego mleka kokosowego
2 łyżki wybranego środka słodzącego
WYKONANIE:
Zeskrob tylko grubą część kremu kokosowego z puszki.
Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj, aż masa będzie całkowicie gładka.
Możesz natychmiast rozkoszować się lodami lub przełożyć lody do pudełka i mrozić przez 1 godzinę, aby uzyskać twardszą konsystencję
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Vegan Blueberry Ice Cream. Who's up for an easy 4-ingredients ice cream? This recipe takes only a few minutes and it's vegan, refined- sugar free and gluten-free
INGREDIENTS:
500g frozen blueberries
100g canned coconut cream, chilled overnight
240 ml full fat coconut milk
2 tbsp sweetener of choice
METHOD:
Scrape out only the thick part of the canned coconut cream.
Place all the ingredients into a high speed blender and blend until completely smooth.
You can immediately enjoy the ice cream, or transfer the mixture to a box and freeze for 1 hour for firmer texture
SMACZNEGO
ENJOY
Komentarze