Lody wegańskie jagodowe


Kto ma ochotę na lody 4-składnikowe? Pyszne, kremowe, łatwe do zrobienia. Ten przepis zajmuje tylko kilka minut i jest wegański, bez cukru i bezglutenowy 



SKŁADNIKI:

500g mrożonych jagód
100 g śmietanki kokosowej w puszce, schłodzonej przez noc
240 ml pełnotłustego mleka kokosowego
2 łyżki wybranego środka słodzącego



WYKONANIE:

Zeskrob tylko grubą część kremu kokosowego z puszki.
Umieść wszystkie składniki w blenderze i miksuj, aż masa będzie całkowicie gładka.
Możesz natychmiast rozkoszować się lodami lub przełożyć lody do pudełka i mrozić przez 1 godzinę, aby uzyskać twardszą konsystencję


⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠


Vegan Blueberry Ice Cream. Who's up for an easy 4-ingredients ice cream? This recipe takes only a few minutes and it's vegan, refined- sugar free and gluten-free 


INGREDIENTS:

500g frozen blueberries
100g canned coconut cream, chilled overnight
240 ml full fat coconut milk
2 tbsp sweetener of choice

METHOD:

Scrape out only the thick part of the canned coconut cream.
Place all the ingredients into a high speed blender and blend until completely smooth.
You can immediately enjoy the ice cream, or transfer the mixture to a box and freeze for 1 hour for firmer texture


SMACZNEGO
ENJOY


Komentarze

Popularne posty