Makaroniki zielone z masą czekoladową
Dzień dobry kochani.
Dzisiaj prosty przepis na mini makaroniki z kremową masą czekoladową. Są rewelacyjne 😋
SKŁADNIKI:
▫️ Makaroniki
3 białka
90g drobnego cukru
130g cukru pudru
140g mąki migdałowej
Barwnik
▫️ Masa
100g czekolady
100g kremówki
50g masła
WYKONANIE:
▫️Makaroniki:
W blenderze zmiksuj cukier puder i mąkę migdałową, upewnij się, że nie ma żadnych grudek.
Białka ubić, powoli łyżka po łyżce dodając drobny cukier. Dodaj barwnik i ubij.
Gdy białka będą sztywne zacznij wsypywać mieszankę cukru i mąki delikatnie łyżką mieszaj do połączenia składników. Konsystencja powinna być taka że z masy zrobić można 8 bez urywania się masy.
Przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij 3cm kulki na blachę do pieczenia. Kilkakrotnie postukaj blachą w blat, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Odstaw na 30min a potem piecz w 180C / 15min
▫️Nadzienie:
Rozpuść razem czekoladę i masło. Dodaj śmietanę kremówkę i ubij. Przełoż makaroniki
SKŁADNIKI:
▫️ Makaroniki
3 białka
90g drobnego cukru
130g cukru pudru
140g mąki migdałowej
Barwnik
▫️ Masa
100g czekolady
100g kremówki
50g masła
WYKONANIE:
▫️Makaroniki:
W blenderze zmiksuj cukier puder i mąkę migdałową, upewnij się, że nie ma żadnych grudek.
Białka ubić, powoli łyżka po łyżce dodając drobny cukier. Dodaj barwnik i ubij.
Gdy białka będą sztywne zacznij wsypywać mieszankę cukru i mąki delikatnie łyżką mieszaj do połączenia składników. Konsystencja powinna być taka że z masy zrobić można 8 bez urywania się masy.
Przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij 3cm kulki na blachę do pieczenia. Kilkakrotnie postukaj blachą w blat, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Odstaw na 30min a potem piecz w 180C / 15min
▫️Nadzienie:
Rozpuść razem czekoladę i masło. Dodaj śmietanę kremówkę i ubij. Przełoż makaroniki
SMACZNEGO
Komentarze