Naleśniki z tuńczykiem

Naleśniki otrębowe: 10 -12 szt (w zależności od wielkości). Przyrządzić naleśniki otrębowe wedle tego przepisu:  TU KLIKNIJ Lub zwykłe naleśniki TU KLIKNIJ


SKŁADNIKI: 

2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1/2 papryki
1/4 małej cebuli
4-5 ogórki konserwowe
1 jajko na twardo
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany
pieprz
1/4 łyżeczki pikantnej przyprawy chilli
opcjonalnie:
1 płaska łyżka majonezu
2 łyżki kukurydzy


WYKONANIE:

Tuńczyka odcedzić. Wrzucić do miseczki dodać kukurydzę.
Paprykę, cebulę, ogórek konserwowy i jajko pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka.





Dodać jogurt, śmietanę i majonez, posypać pieprzem i chilli, wymieszać.


Położyć nadzienie na naleśniku. Zwinąć w rulonik, przekroić na pół.

 





Smacznego
EG

Komentarze

Iza pisze…
Piękne te naleśniki:)
Anonimowy pisze…
Wyglądają zachęcająco :)

Popularne posty