Ciasto truskawkowe z marscapone
Co powiecie na ciasto truskawkowe? Robię je często, bo jest super szybkie do zrobienia, nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych ani wymyślnych składników.
SKŁADNIKI:
BISZKOPT
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
NASĄCZENIE BISZKOPTU
200ml wody
2 łyżki soku cytryny
MASA
500g marscapone
4 łyżki cukru pudru
120g pokrojonych w kostke truskawek
barwnik różowy
WYKONANIE:
BISZKOPT
Ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszaj uważając by biszkopt nie opadł. Piecz 30min w 180°C
Gdy biszkopt wystygnie przetnij na pół i nasącz każdą połowę
MASA
Ubij serek z cukrem. Odłóż 1/3 porcji i dodaj barwnik. Do reszty dodaj truskawki, wymieszaj i ułóż na biszkopcie. Różową masę rozsmaruj na wierzchu biszkoptu i na bokach. Udekoruj dowolnie.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
What want some strawberry cake? I make this one often because it is super quick to do, it doesn't require any culinary skills or fancy ingredients.
INGREDIENTS:
SPONGE CAKE
4 eggs
4 tablespoons of sugar
4 tablespoons of flour
1 teaspoon of baking powder
PUNCH
200ml water
2 tablespoons lemon juice
CREAM
500g marscapone
4 tablespoons powdered sugar
120g diced strawberries
pink food colouring
METHOD:
SPONGE
Beat eggs with sugar until stiff. Add flour and baking powder, mix gently, making sure batter wont go flat. Bake 30min/180°C
When the sponge has cooled down cut in half and soak each half with punch
CREAM
Beat the cheese with sugar. Set aside 1/3 of the portion and add some food colouring.
Add strawberries to the rest of the cream, mix and arrange on a sponge. Spread the pink cream on top of the sponge and on the sides. Decorate.
SMACZNEGO
Komentarze