Miodowy Wrap z kurczakiem
Miodowy kurczakowy zawijas - ciekawe połączenie słodkości i pikantności.
SKŁADNIKI:
1/2 kg piersi z kurczaka
80g płynnego miodu (ok 4 łyżki)
60g dżemu morelowego (ok 4 łyżki)
80g mąki
130g bułki tartej
Dodatki
sałata
papryka
ser żółty
Sos do naleśników
130g creme fraishe (lub gęstej śmietany)
10g majonezu
1/4 łyżeczki przyprawy hot chilli
1/4 łyżeczki soku z limonki
olej do smażenia
Naleśniki
wykonać jak w przepisie na paszteciki: KLIKNIJ TUTAJ
WYKONANIE:
Kurczaka pokroić w cienkie paski.

Miód i dżem wymieszać, dodać kurczaka, wymieszać i zostawić w marynacie na 1-2 godziny.

Mąkę wymieszać z bułką tartą. Każdy kawałek kurczaka obtoczyć. Smażyć w głębokim tłuszczu.

Usmażonego kurczaka ułożyć na papierze i odsączyć z tłuszczu.

Usmażyć naleśniki. Przygotować sos (wszystkie składniki na sos wymieszać). Warzywa pokroić.

Naleśnik posmarować sosem, położyć sałatę, paprykę, ser żółty, kurczaka.
SKŁADNIKI:
1/2 kg piersi z kurczaka
80g płynnego miodu (ok 4 łyżki)
60g dżemu morelowego (ok 4 łyżki)
80g mąki
130g bułki tartej
Dodatki
sałata
papryka
ser żółty
Sos do naleśników
130g creme fraishe (lub gęstej śmietany)
10g majonezu
1/4 łyżeczki przyprawy hot chilli
1/4 łyżeczki soku z limonki
olej do smażenia
Naleśniki
wykonać jak w przepisie na paszteciki: KLIKNIJ TUTAJ
WYKONANIE:
Kurczaka pokroić w cienkie paski.
Miód i dżem wymieszać, dodać kurczaka, wymieszać i zostawić w marynacie na 1-2 godziny.

Mąkę wymieszać z bułką tartą. Każdy kawałek kurczaka obtoczyć. Smażyć w głębokim tłuszczu.
Usmażonego kurczaka ułożyć na papierze i odsączyć z tłuszczu.

Usmażyć naleśniki. Przygotować sos (wszystkie składniki na sos wymieszać). Warzywa pokroić.
Naleśnik posmarować sosem, położyć sałatę, paprykę, ser żółty, kurczaka.
Smacznego
Edyta
Komentarze