Churros
Nie ma to jak świeże domowe churro. Z pewnością jeden z moich ulubionych smakołyków! Są chrupiące na zewnątrz, miękkie i delikatne w środku. Można podawać posypane cukrem na ciepło z czekoladowym ganache lub sosem karmelowym - po prostu niebo w gębie!
Ponadto są łatwiejsze do zrobienia niż myślisz.
SKŁADNIKI:
Na ciasto
250ml wody
150g mąki pszennej
110g masła
1/4 łyżeczki soli
3 jajka
Posypka
100g cukru
4 łyżeczki cynamonu
olej do głębokiego smażenia
There's nothing like a fresh homemade churro. One of my favourite treats! They're crispy on the outside, soft and tender on the inside and they have the most irresistible flavour. Taste amazing warm with chocolate ganache or caramel sauce for dipping. Plus they're easier to make than you'd think.
1 cup (250ml) water
110g unsalted butter, diced into small cubes
1/4 tsp salt
150g all-purpose flour
3 eggs
• Vegetable oil, for frying
For coating
1/2 cup (100g) granulated sugar
4 tsp ground cinnamon
INSTRUCTIONS:
1. For the coating mix together sugar and cinnamon in a shallow dish, set aside.
2. Put water, butter, sugar and salt into a saucepan, bring to a boil over medium-high heat.
3. Reduce heat, add flour and cook stirring constantly until mixture comes together and is smooth.
4. Cool the mixture.
5. Add eggs (one at the time) to flour mixture then blend with an electric mixer until mixture comes together and is smooth.
6. Transfer mixture to a piping bag fitted with a rounded star tip
7. Heat oil in a large pot.
8. Carefully pipe mixture into preheated oil, into about 15cm long strips.
9. Let fry until golden brown, about 2 minutes per side. Transfer to paper towels to dry briefly then transfer to cinnamon sugar mixture and roll to coat.
Ponadto są łatwiejsze do zrobienia niż myślisz.
SKŁADNIKI:
Na ciasto
250ml wody
150g mąki pszennej
110g masła
1/4 łyżeczki soli
3 jajka
Posypka
100g cukru
4 łyżeczki cynamonu
olej do głębokiego smażenia
WYKONANIE:
1. Składniki na posypkę wymieszaj razem w płytkim naczyniu, odstaw na bok.
2. Wodę, masło, cukier i sól zagotuj na średnim ogniu.
3. Zmniejsz ogień, dodaj mąkę, ciągle mieszając gotuj aż masa zetnie się i stanie się gładka. Wystudź.
4. Do chodnej masy dodawaj po jednym jajku i ubijaj masę mikserem.
5. Masę przełóż do worka do szprycowania z zaokrągloną gwiazdkową końcówką
6. Masę wyciskaj na rozgrzany olej. Smaż około 2 minuty z każdej strony (na zloty kolor)
7. Przełóż na papierowe ręczniki a następnie przenieś do mieszanki cukru cynamonowego obtocz churros w cukrze.



SMACZNEGO
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
There's nothing like a fresh homemade churro. One of my favourite treats! They're crispy on the outside, soft and tender on the inside and they have the most irresistible flavour. Taste amazing warm with chocolate ganache or caramel sauce for dipping. Plus they're easier to make than you'd think.
INGREDIENTS:
1 cup (250ml) water
110g unsalted butter, diced into small cubes
1/4 tsp salt
150g all-purpose flour
3 eggs
• Vegetable oil, for frying
For coating
1/2 cup (100g) granulated sugar
4 tsp ground cinnamon
INSTRUCTIONS:
1. For the coating mix together sugar and cinnamon in a shallow dish, set aside.
2. Put water, butter, sugar and salt into a saucepan, bring to a boil over medium-high heat.
3. Reduce heat, add flour and cook stirring constantly until mixture comes together and is smooth.
4. Cool the mixture.
5. Add eggs (one at the time) to flour mixture then blend with an electric mixer until mixture comes together and is smooth.
6. Transfer mixture to a piping bag fitted with a rounded star tip
7. Heat oil in a large pot.
8. Carefully pipe mixture into preheated oil, into about 15cm long strips.
9. Let fry until golden brown, about 2 minutes per side. Transfer to paper towels to dry briefly then transfer to cinnamon sugar mixture and roll to coat.