Zupa Curry
SKŁADNIKI:
500g piersi kurczaka
150g pieczarek
1,5 L wody
2 łyżki curry (medium jeśli dostępna, czyli średnio pikantnej)
1 kostka rosołowa
szczypiorek
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć.

Wrzucić do garnka. Dodać pokrojone pieczarki i kostkę rosołową.

Zagotować wodę w czajniku i wlać do garnka.

Przykryć pokrywką i gotować przez ok 10 min. Dodać przyprawę curry i gotować kolejne 5 min.

Gotowe. Do talerza z zupą dodać łyżeczkę szczypiorku.

Smacznego
Edyta
500g piersi kurczaka
150g pieczarek
1,5 L wody
2 łyżki curry (medium jeśli dostępna, czyli średnio pikantnej)
1 kostka rosołowa
szczypiorek
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć.
Wrzucić do garnka. Dodać pokrojone pieczarki i kostkę rosołową.
Zagotować wodę w czajniku i wlać do garnka.
Przykryć pokrywką i gotować przez ok 10 min. Dodać przyprawę curry i gotować kolejne 5 min.
Gotowe. Do talerza z zupą dodać łyżeczkę szczypiorku.
Smacznego
Edyta
Komentarze
anioool33@gmail.com
pozdrawiam :* powodzenia
widzialam zdjecia nieziemski efekt :D gratuluje
włącznie z załączniem zdjęcia produktu.
Zupka wygląda super prosta i super dietetyczna. Mam jeszcze w lodówce resztki domowego wywaru - chyba się skuszę.
Pozdrawiam - Mormonka :-)