Zupa Pieczarkowa z pulpetami
SKŁADNIKI:
350 g mielonego mięsa z indyka
400 g pieczarek
1 marchew
1 kostka rosołowa
1 kostka grzybowa
1 łyżka przyprawy ''kucharek''
2 łyżki majeranku
10 łyżek słodkiej śmietanki
woda
PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso mielone wymieszać z ''Kucharkiem''. Uformować kuleczki.
Pieczarki pokroić w plastry. Zalać kubkiem wody, dorzucić kostkę rosołową i dusić przez 10 min.

Zagotować wodę w drugim garnku i na wrzątek wrzucić kuleczki mięsa. Gotować 10 min mieszając delikatnie co jakiś czas
Do garnka z pieczarkami dolać około 1 litr wody, zetrzeć marchewkę i wrzucić kostkę grzybową.
Gotować na wolnym ogniu ok 10 min.

Ugotowane i odcedzone kulki mięsa dorzucić do wywaru z pieczarkami. Dodać 2 łyżki majeranku i gotować przez kolejne 15 - 20 min.

Na koniec mozna podprawić słodką śmietanką (ok 10 łyżek powinno być wystarczające). Dodać sól i pieprz do smaku. Dla rodzinki dogotowuję makaron i dorzucam do zupy.
Smacznego
Edyta
Gotować na wolnym ogniu ok 10 min.
Ugotowane i odcedzone kulki mięsa dorzucić do wywaru z pieczarkami. Dodać 2 łyżki majeranku i gotować przez kolejne 15 - 20 min.
Smacznego
Edyta
Komentarze