Owsianka zapiekana - marchewkowa

Dzień dobry kochani 😊⁠
Jeśli lubicie zapiekaną owsiankę i lubicie ciasto marchewkowe, to mam dla was doskonałe połącznie. Owsianka marchewkowa - co sądzicie o takim śniadaniu?⁠


SKŁADNIKI (2 porcje)⁠: ⁠

100g płatków owsianych ⁠
150g naturalnego jogurtu SKYR⁠ fat free⁠
2 jajka⁠
1 łyżka słodzika⁠
⁠1/4 łyżeczki cynamonu⁠
1/2 łyżeczki pasty waniliowej⁠
1 łyżeczka proszku do pieczenia⁠
1 łyżeczka pokroonych orzechów (ok 10g)⁠
50g (1 mała) marchewka drobno starta⁠

WYKONANIE:⁠

⁠Wszystkie składniki oprócz orzechów i marchewki wrzuć w blender i miksuj przez chwilę. Przełóż do miski, dodaj startą marchewkę i orzechy i wymieszaj. Masę nałóż w naczynie do pieczenia ( ja użyłam średniej wielkości miseczek ceramicznych Piecz 30min /180°C⁠

____________________________________________⁠


Good morning lovely people. ⁠
If you a a fan of baked oats and carrot cake this recipe is an ideal combination of those two things. Carrot cake oats - what do you think about this kind of breakfast?⁠

INGREDIENTS ⁠(Serves 2⁠)⁠:⁠

100g porridge oats⁠
200g natural yogurt⁠ SKYR⁠ (fat free)⁠
1 egg⁠
1 tablespoon sweetener⁠
teaspoon baking powder⁠
100g blueberries⁠
2tbsp almond flakes⁠


METHOD:⁠

Put all ingredients (apart from nuts an carrot) in a blender, give it a quick wizz. Spoon into bowl, add carrot and nut and mix thoroughly. Spoon into ramekins and bake for 30mins / 180°C⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty