Owsianka zapiekana - marchewkowa
Dzień dobry kochani 😊
Jeśli lubicie zapiekaną owsiankę i lubicie ciasto marchewkowe, to mam dla was doskonałe połącznie. Owsianka marchewkowa - co sądzicie o takim śniadaniu?
SKŁADNIKI (2 porcje):
100g płatków owsianych
150g naturalnego jogurtu SKYR fat free
2 jajka
1 łyżka słodzika
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki pasty waniliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka pokroonych orzechów (ok 10g)
50g (1 mała) marchewka drobno starta
WYKONANIE:
Wszystkie składniki oprócz orzechów i marchewki wrzuć w blender i miksuj przez chwilę. Przełóż do miski, dodaj startą marchewkę i orzechy i wymieszaj. Masę nałóż w naczynie do pieczenia ( ja użyłam średniej wielkości miseczek ceramicznych Piecz 30min /180°C
Jeśli lubicie zapiekaną owsiankę i lubicie ciasto marchewkowe, to mam dla was doskonałe połącznie. Owsianka marchewkowa - co sądzicie o takim śniadaniu?
SKŁADNIKI (2 porcje):
100g płatków owsianych
150g naturalnego jogurtu SKYR fat free
2 jajka
1 łyżka słodzika
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki pasty waniliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka pokroonych orzechów (ok 10g)
50g (1 mała) marchewka drobno starta
WYKONANIE:
Wszystkie składniki oprócz orzechów i marchewki wrzuć w blender i miksuj przez chwilę. Przełóż do miski, dodaj startą marchewkę i orzechy i wymieszaj. Masę nałóż w naczynie do pieczenia ( ja użyłam średniej wielkości miseczek ceramicznych Piecz 30min /180°C
____________________________________________
Good morning lovely people.
If you a a fan of baked oats and carrot cake this recipe is an ideal combination of those two things. Carrot cake oats - what do you think about this kind of breakfast?
INGREDIENTS (Serves 2):
100g porridge oats
200g natural yogurt SKYR (fat free)
1 egg
1 tablespoon sweetener
teaspoon baking powder
100g blueberries
2tbsp almond flakes
METHOD:
Put all ingredients (apart from nuts an carrot) in a blender, give it a quick wizz. Spoon into bowl, add carrot and nut and mix thoroughly. Spoon into ramekins and bake for 30mins / 180°C
If you a a fan of baked oats and carrot cake this recipe is an ideal combination of those two things. Carrot cake oats - what do you think about this kind of breakfast?
INGREDIENTS (Serves 2):
100g porridge oats
200g natural yogurt SKYR (fat free)
1 egg
1 tablespoon sweetener
teaspoon baking powder
100g blueberries
2tbsp almond flakes
METHOD:
Put all ingredients (apart from nuts an carrot) in a blender, give it a quick wizz. Spoon into bowl, add carrot and nut and mix thoroughly. Spoon into ramekins and bake for 30mins / 180°C
SMACZNEGO
Komentarze