Sernik z jagodami (dietetyczny)
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI NR 1
500g chudego twarogu
8 jajek
2 łyżki jogurtu naturalnego
7 łyżek słodzika ''Splenda'' ( o taki: Tu kliknij )
4 łyżki mąki (lub skrobi) kukurydzianej
SKŁADNIKI NR 2
1 łyżka mąki /skrobi kukurydzianej do połowy masy (z jagodami)
200g jagód
WYKONANIE:
Składniki z listy NR 1 miksujemy dokładnie , tak aby nie było żadnych grudek.

Połowę masy odlewamy do miski. Do drugiej połowy masy dodajemy dosłownie garść jagód (składniki z listy NR 2) oraz 1 łyżkę mąki kukurydzianej i miksujemy ponownie.

Wlewamy białą masę do formy a następnie robimy okręgi masą z jagodami.

Posypujemy całość pozostałymi jagodami.

Pieczemy 55min w 170st C (piekarnik z termoobiegiem)

Wyjąć z formy i ostudzić. Można posypać cukrem pudrem lub słodzikiem.




SKŁADNIKI NR 1
500g chudego twarogu
8 jajek
2 łyżki jogurtu naturalnego
7 łyżek słodzika ''Splenda'' ( o taki: Tu kliknij )
4 łyżki mąki (lub skrobi) kukurydzianej
SKŁADNIKI NR 2
1 łyżka mąki /skrobi kukurydzianej do połowy masy (z jagodami)
200g jagód
WYKONANIE:
Składniki z listy NR 1 miksujemy dokładnie , tak aby nie było żadnych grudek.
Połowę masy odlewamy do miski. Do drugiej połowy masy dodajemy dosłownie garść jagód (składniki z listy NR 2) oraz 1 łyżkę mąki kukurydzianej i miksujemy ponownie.
Wlewamy białą masę do formy a następnie robimy okręgi masą z jagodami.
Posypujemy całość pozostałymi jagodami.
Pieczemy 55min w 170st C (piekarnik z termoobiegiem)
Wyjąć z formy i ostudzić. Można posypać cukrem pudrem lub słodzikiem.
SMACZNEGO
Edyta
Komentarze