Buraczki
Buraczki lubię bardzo, bardzo.. pod każdą postacią :) Dziś buraczki gotowane... w dużych ilościach... możecie zmniejszyć porcję.
🟣 Dieta Weight Watches - PURPLE plan 9SP (bez zasmażki) \ 39SP (z zasmażką)
SKŁADNIKI:
2kg buraczków
2 łyżeczki kucharka
1 łyżeczka pieprzu
100ml śmietany kremówki
OPCJONALNIE:
Zasmażka:
60 gr masła
4 łyżki mąki
WYKONANIE:
1. Buraczki myjemy i gotujemy przez około 30 min. Odcedzić, poczekać aż ostygną. Obrać ze skóry
2. Obgotowane buraczki zetrzeć na drobnej tartce.
3. Dodać kucharek i dusić na małym ogniu, z uchyloną pokrywką przez ok 20-30min (aż większość wody wyparuje)
4. Przyprawić (sól i pierz)
***5. Do buraczków można dodać zasmażkę. MOŻNA POMINĄĆ TEN KROK!!
Zasmażka:
60 gr masła
4 łyżki mąkiWrzucamy wszystkie składniki w mały garnuszek i podsmażamy aż mąka się zrumieni. Wymieszać z buraczkami.
6. Na koniec dodać śmietanę kremówkę. Zagotować.
Pyszności....
Smacznego
________________________________________________________________
Cooked beetroots. I love beetroots. Great in salads or just on its own.
🟣 Weight Watches PURPLE plan
9SP (without roux)
39SP (with roux)
🟣 Weight Watches PURPLE plan
9SP (without roux)
39SP (with roux)
INGREDIENTS:
2kg beetroot
2 teaspoons od salt
1 teaspoon pepper
100ml single cream
METHOD:
2kg beetroot
2 teaspoons od salt
1 teaspoon pepper
100ml single cream
METHOD:
Wash and cook beets for about 30 minutes. Strain, wait until they cool down. Peel off the skin
Grate cooked beets.
Add salt and simmer on low heat uncovered for about 20-30min (until most of the water evaporates)
Season (salt / pepper)
Add the roux to the beetroot (optional)
Roux:
60 gr butter
4 tablespoons of flour
Put all the ingredients in a small pot and fry until the flour is golden
Mix roux with beetroot.
Finally, add the single cream
Add salt and simmer on low heat uncovered for about 20-30min (until most of the water evaporates)
Season (salt / pepper)
Add the roux to the beetroot (optional)
Roux:
60 gr butter
4 tablespoons of flour
Put all the ingredients in a small pot and fry until the flour is golden
Mix roux with beetroot.
Finally, add the single cream
Komentarze