Tort Malibu
Super szybkie ciasto bez pieczenia
SKŁADNIKI:
Masa:
200ml śmietany kremówki
250g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
50ml Malibu
Do przekładania:
ok. 200g herbatników
30ml mleka
80ml Malibu
Polewa:
100g gorzkiej czekolady
1 łyżka masła
WYKONANIE:
1. Śmietanę ubić z cukrem. Dodać serek mascarpone i ubić razem. Dodać Malibu i wymieszać
2. Mleko wymieszać z Malibu. Namoczyć herbatniki. Układać w formie warstwowo- namoczone herbatniki - masa - herbatniki - masa herbatniki - masa
3. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc
4. Po wyjęciu z formy polać polewą

SKŁADNIKI:
Masa:
200ml śmietany kremówki
250g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
50ml Malibu
Do przekładania:
ok. 200g herbatników
30ml mleka
80ml Malibu
Polewa:
100g gorzkiej czekolady
1 łyżka masła
WYKONANIE:
1. Śmietanę ubić z cukrem. Dodać serek mascarpone i ubić razem. Dodać Malibu i wymieszać
2. Mleko wymieszać z Malibu. Namoczyć herbatniki. Układać w formie warstwowo- namoczone herbatniki - masa - herbatniki - masa herbatniki - masa
3. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc
4. Po wyjęciu z formy polać polewą
__________________________
🇬🇧
A super fast cake without baking, a few hours in the fridge or little bit in the freezer and you have tasty dessert ready
INGREDIENTS:
Cream layer:
200ml double cream
250g mascarpone cheese
3 tablespoons powdered sugar 50ml Malibu
Biscuit layer:
approx. 200g biscuits
30ml milk
80ml Malibu
Top:
100g dark chocolate
1 tablespoon of butter
METHOD:
1. Whip the cream with sugar. Add mascarpone and beat together. Add Malibu and mix 2. Mix milk with Malibu. Soak the biscuits.
3. Arrange layers: biscuit layer -cream - biscuits – cream- biscuits – cream
4. Put in the fridge overnight
5. After removing from the mould pour on top the melted chocolate with butter



SMACZNEGO
Edyta
Komentarze