Pancake Cereal (Naleśnikowe płatki śniadaniowe) Czekoladowo - Pistacjowe
Co dziś macie na śniadanko, może komuś PANCAKE CEREAL?
Dzisiaj wersja czekoladowo-pistacjowa. Wyszło rewelacyjnie!
Jak jeść? polej syropem klonowym, masłem, zalej ciepłym mlekiem, dodaj owoce. Smacznego
SKŁADNIKI:
180g mąki
200ml mleka
1 jajko
1 łyżeczka kakao
2 łyżki pasty pistacjowej
½ łyżeczki aromatu pistacjowego
2 łyżki posiekanych pistacji
WYKONANIE:
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj dokładnie.
Wlewaj ciasto na gorącą patelnię, upewniając się, że mini naleśniczki się nie dotykają.
Smaż około 30 sekund, przewróć na drugą stronę. Smaż kolejne 30sekund. Powtarzaj proces aż do wyczerpania ciasta
What you guys are having for breakfast? How about Pancake Cereal, Today chocolate-pistacio version. Absolutely fab!
How to eat pancake cereal? Drizzle with maple syrup and butter, pour in milk. You can add fruits. Enjoy
Dzisiaj wersja czekoladowo-pistacjowa. Wyszło rewelacyjnie!
Jak jeść? polej syropem klonowym, masłem, zalej ciepłym mlekiem, dodaj owoce. Smacznego
SKŁADNIKI:
180g mąki
200ml mleka
1 jajko
1 łyżeczka kakao
2 łyżki pasty pistacjowej
½ łyżeczki aromatu pistacjowego
2 łyżki posiekanych pistacji
WYKONANIE:
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj dokładnie.
Wlewaj ciasto na gorącą patelnię, upewniając się, że mini naleśniczki się nie dotykają.
Smaż około 30 sekund, przewróć na drugą stronę. Smaż kolejne 30sekund. Powtarzaj proces aż do wyczerpania ciasta
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
What you guys are having for breakfast? How about Pancake Cereal, Today chocolate-pistacio version. Absolutely fab!
How to eat pancake cereal? Drizzle with maple syrup and butter, pour in milk. You can add fruits. Enjoy
INGREDIENTS:
180g plain flour
200ml milk
1 egg
1 teaspoon cocoa powder
2 tablespoons raw pistachio butter
½ teaspoon pistachio aroma
2 tablespoons chopped pistachios
METHOD:
Put all ingredients in blender and blitz until combined.
Fry the batter on the hot pan making sure they are not touching one another.
Cook the tiny pancakes for about 30 seconds, flip and cook for another 30 seconds. Repeat the process until you have exhausted the batter
180g plain flour
200ml milk
1 egg
1 teaspoon cocoa powder
2 tablespoons raw pistachio butter
½ teaspoon pistachio aroma
2 tablespoons chopped pistachios
METHOD:
Put all ingredients in blender and blitz until combined.
Fry the batter on the hot pan making sure they are not touching one another.
Cook the tiny pancakes for about 30 seconds, flip and cook for another 30 seconds. Repeat the process until you have exhausted the batter
SMACZNEGO
Komentarze