Apple Crumble - czyli jabłka pod kruszonką
Apple Crumble według przepisu Jamie Oliver. Klasyczne i pyszne jabłko pod kruszonką.
SKŁADNIKI:
1,5 kg mieszanki jabłek
150g drobnego cukru
1 cytryna
50g niesolonego masła (temperatura pokojowa)
100g mąki
WYKONANIE:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C
2. Jabłka obrać i wydrążyć, pokroić na małe kawałki.
3. Włożyć jabłka do rondla, dodać 100g cukru, startą skórkę z cytryny, gotuj na średnim ogniu aż jabłka będą miękkie, odstawić do wystygnięcia.
4. W międzyczasie masło pokroić w kostkę i włożyć do miski z mąką. Wcieraj opuszkami palców, aż zacznie przypominać bułkę tartą, a następnie dodaj pozostały cukier
5. Przełóż jabłka do naczynia do pieczenia i posyp kruszonką (użyłam pojedyńczych ramekinów)
6. Piec w piekarniku przez 25 do 30 minut. Wyśmienicie smakuje z lodami waniliowymi
Apple crumble by Jamie Oliver. Classic, delicious recipe.
INGREDIENTS:
1.5 kg mixed apples
150 g golden caster sugar
1 lemon
50 g unsalted butter, (room temperature)
100 g plain our
METHOD:
1. Preheat the oven to 200°C
2. Peel and core the apples, chop into small chunks.
3. Place in a saucepan on a medium heat with 100g of sugar and a few fine gratings of lemon zest and cook until the apples have softened. Remove the heat and leave to cool.
4. Meanwhile, cube the butter and place in a mixing bowl with the flour. Rub together with your fingertips until it resembles breadcrumbs, then scrunch in the remaining sugar.
5. Transfer the apples to a baking dish and sprinkle over the crumble topping ( I used ramekins for individual pots).
6. Bake in the oven for 25 to 30 minutes, or until golden. Delicious served with vanilla ice cream
1,5 kg mieszanki jabłek
150g drobnego cukru
1 cytryna
50g niesolonego masła (temperatura pokojowa)
100g mąki
WYKONANIE:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C
2. Jabłka obrać i wydrążyć, pokroić na małe kawałki.
3. Włożyć jabłka do rondla, dodać 100g cukru, startą skórkę z cytryny, gotuj na średnim ogniu aż jabłka będą miękkie, odstawić do wystygnięcia.
4. W międzyczasie masło pokroić w kostkę i włożyć do miski z mąką. Wcieraj opuszkami palców, aż zacznie przypominać bułkę tartą, a następnie dodaj pozostały cukier
5. Przełóż jabłka do naczynia do pieczenia i posyp kruszonką (użyłam pojedyńczych ramekinów)
6. Piec w piekarniku przez 25 do 30 minut. Wyśmienicie smakuje z lodami waniliowymi
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Apple crumble by Jamie Oliver. Classic, delicious recipe.
INGREDIENTS:
1.5 kg mixed apples
150 g golden caster sugar
1 lemon
50 g unsalted butter, (room temperature)
100 g plain our
METHOD:
1. Preheat the oven to 200°C
2. Peel and core the apples, chop into small chunks.
3. Place in a saucepan on a medium heat with 100g of sugar and a few fine gratings of lemon zest and cook until the apples have softened. Remove the heat and leave to cool.
4. Meanwhile, cube the butter and place in a mixing bowl with the flour. Rub together with your fingertips until it resembles breadcrumbs, then scrunch in the remaining sugar.
5. Transfer the apples to a baking dish and sprinkle over the crumble topping ( I used ramekins for individual pots).
6. Bake in the oven for 25 to 30 minutes, or until golden. Delicious served with vanilla ice cream
SMACZNEGO
Komentarze