Apple Crumble - czyli jabłka pod kruszonką

Apple Crumble według przepisu Jamie Oliver. Klasyczne i pyszne jabłko pod kruszonką. ⁠

SKŁADNIKI:

1,5 kg mieszanki jabłek ⁠
150g drobnego cukru ⁠
1 cytryna⁠
50g niesolonego masła (temperatura pokojowa)
100g mąki


WYKONANIE:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C⁠

2. Jabłka obrać i wydrążyć, pokroić na małe kawałki. 

3. Włożyć jabłka do rondla, dodać 100g cukru, startą skórkę z cytryny, gotuj na średnim ogniu aż jabłka będą miękkie, odstawić do wystygnięcia.  

4. W międzyczasie masło pokroić w kostkę i włożyć do miski z mąką. Wcieraj opuszkami palców, aż zacznie przypominać bułkę tartą, a następnie dodaj pozostały cukier

5. Przełóż jabłka do naczynia do pieczenia i posyp kruszonką (użyłam pojedyńczych ramekinów) 

6. Piec w piekarniku przez 25 do 30 minut. Wyśmienicie smakuje z lodami waniliowymi


⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️


Apple crumble by Jamie Oliver. Classic, delicious recipe. 


INGREDIENTS⁠:

1.5 kg mixed apples ⁠
150 g golden caster sugar⁠
1 lemon⁠
50 g unsalted butter, (room temperature)⁠
100 g plain our⁠



⁠METHOD:

1. Preheat the oven to 200°C⁠

2. Peel and core the apples, chop into small chunks.⁠

3. Place in a saucepan on a medium heat with 100g of sugar and a few fine gratings of lemon zest and cook until the apples have softened. Remove the heat and leave to⁠ cool.

4. Meanwhile, cube the butter and place in a mixing bowl with the flour. Rub together with your fingertips until it resembles breadcrumbs, then scrunch in the remaining sugar.⁠

5. Transfer the apples to a baking dish and sprinkle over the crumble topping ( I used ramekins for individual pots).⁠

6. Bake in the oven for 25 to 30 minutes, or until golden. Delicious served with vanilla ice cream



SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty