Ciasteczka migdałowe

Dzień dobry kochani. Dzisiaj prosty przepis na ciasteczka migdałowe, prawie jak makaroniki tylko trochę mniej chrupkie. Ja zajadam je tak na sucho, albo maczam w czekoladzie😋⁠


SKŁADNIKI:⁠

2 białka⁠
60g drobnego cukru⁠
100g cukru pudru⁠
100g mąki migdałowej⁠

⁠WYKONANIE:⁠

Wymieszaj cukier puder, mąkę migdałową i kakao, upewnij się, że nie ma żadnych grudek.⁠

Białka ubić, POWOLI łyżka po łyżce dodając drobny cukier. Gdy białka będą sztywne zacznij wsypywać miesznakę cukru i delikatnie mieszaj do połączenia składników.⁠

Przełóż łyżką do rękawa cukierniczego i wyciśnij 3cm kulki na blachę do pieczenia. Kilkakrotnie postukaj blachą w blat, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Odstaw na ok 1 godz, po czym piecz w 180C / 15min⁠

__________⁠

⁠Good morning my lovelies. Today i have for you easy recipe for delicious almond cookies - taste almost like macarons⁠


INGREDIENTS ⁠

2 eggs whites⁠
60g caster sugar⁠
100g icing sugar⁠
100g almond flour⁠

METHOD:⁠

Mix icing sugar, almond flour and cocoa until smooth.⁠

Whisk egg whites until they begin to foam then SLOWLY spoon by spoon add caster sugar⁠

Begin folding in the 1/3 of the dry ingredients. Be careful to add the remaining dry ingredients and fold gently.⁠

Spoon into a piping bag with a medium round piping tip and pipe 3cm dollops onto a baking sheet. Tap baking sheet on counter several times to release air bubbles. Allow to sit for 1h before placing in oven.⁠ Bake at 180C / 15 min⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty