Truskawkowa tarta z likierem

Wyśmienita tarta bez pieczenia z truskawkowym likierem smakuje tak dobrze, jak wygląda, i do tego jest super łatwa do zrobienia


SKŁADNIKI:

400g zmiażdżonych herbatników 
150g masła
250g serka marscapone
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka maqui berry powder
100ml Baileys truskawkowy



WYKONANIE:

Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych herbatników i dokładnie wymieszaj. Masę ciasteczkową przesyp na spód formy, dociśnij do brzegów i spodu, i wyrównaj. Odstaw do lodówki do zastygnięcia spodu (polecam użycie formy z luźnym dnem, by łatwiej było ją wyjąc)

Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Dodać Maqui Berry powder i Baileys i ucierać aż masa będzie gładka. Wyłożyć masę na spód tarty. Odstawić do lodówki na ok 2 godziny do zastygnięcia masy. Ozdobić dowolnymi owocami, oczywiście truskawki będą się świetnie komponowały


⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️


A delicious tart without baking with strawberry liqueur tastes as good as it looks, and it's super easy to make


INGREDIENTS:
400g crushed biscuits
150g butter
250g marscapone
3 tablespoons icing sugar
1 teaspoon maqui berry powder
100ml Strawberry Baileys



METHOD:
Melt the butter, add it to crushed biscuits and mix thoroughly. Pour the cookie mass onto the bottom of the mould, press to the edges/sides and bottom and align. Leave in a fridge until it is completely set (it is best to use loose bottom tin as it will be easier to remove tart from the tin)

Whip mascarpone with powdered sugar. Add maqui berry powder and Baileys and whip until smooth

Pour over the base and leave it in the fridge for 2 hours to let it set. 
Decorate with your favourite fruits, of course, strawberries will go well with this tart


SMACZNEGO
ENJOY!


Komentarze

Popularne posty