Finger twist z nutellą

Zdarza się, że na przygotowanie czegoś słodkiego na deser mamy dosłownie kilka chwil. W takim wypadku ten przepis sprawdzi się wyśmienicie. Paluchy z ciasta francuskiego z Nutellą.


SKŁADNIKI:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Nutella
białko
cukier puder do posypania


WYKONANIE:

Odpakowujemy ciasto francuskie, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać wszystkie zagniecenia.
Smarujemy połowę płatu ciasta francuskiego Nutellą-brzegi powinny zostać wolne, żeby łatwo,dało się je skleić. Składamy ciasto na pół i dociskamy lekko brzegi.
Ciasto tniemy na paski o szerokości około 1-1,5 cm, zwijamy kilka razy i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanyym białkiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 180-200 stopni.
Gotowe paluchy posypujemy cukrem pudrem, podajemy na ciepło


⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️


Sometimes we literally have a few moments to prepare something sweet for dessert. In this case, this recipe will work great. Puff pastry fingers with Nutella.

INGREDIENTS:

1 packet of ready-made puff pastry
Nutella
egg white
powdered sugar for sprinkling


METHOD:

Unpack the puff pastry, you can roll it out slightly to even out all the creases.
Spread Nutella on half of the puff pastry - leave the edges so you can stick two halves together easily. Fold the dough in half and lightly press the edges.
Cut the dough into strips about 1-1.5 cm wide, roll it couple of times and put it on a baking tray lined with baking paper. Brush the top with beaten egg white. Bake for about 20 minutes in an oven preheated to 180-200 C
Sprinkle the finished fingers with powdered sugar and serve warm


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty