Finger twist z nutellą
Zdarza się, że na przygotowanie czegoś słodkiego na deser mamy dosłownie kilka chwil. W takim wypadku ten przepis sprawdzi się wyśmienicie. Paluchy z ciasta francuskiego z Nutellą.
Odpakowujemy ciasto francuskie, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać wszystkie zagniecenia.
Smarujemy połowę płatu ciasta francuskiego Nutellą-brzegi powinny zostać wolne, żeby łatwo,dało się je skleić. Składamy ciasto na pół i dociskamy lekko brzegi.
Ciasto tniemy na paski o szerokości około 1-1,5 cm, zwijamy kilka razy i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanyym białkiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 180-200 stopni.
Gotowe paluchy posypujemy cukrem pudrem, podajemy na ciepło
Sometimes we literally have a few moments to prepare something sweet for dessert. In this case, this recipe will work great. Puff pastry fingers with Nutella.
INGREDIENTS:
1 packet of ready-made puff pastry
Nutella
egg white
powdered sugar for sprinkling
SKŁADNIKI:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Nutella
białko
cukier puder do posypania
WYKONANIE:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Nutella
białko
cukier puder do posypania
WYKONANIE:
Odpakowujemy ciasto francuskie, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać wszystkie zagniecenia.
Smarujemy połowę płatu ciasta francuskiego Nutellą-brzegi powinny zostać wolne, żeby łatwo,dało się je skleić. Składamy ciasto na pół i dociskamy lekko brzegi.
Ciasto tniemy na paski o szerokości około 1-1,5 cm, zwijamy kilka razy i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanyym białkiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 180-200 stopni.
Gotowe paluchy posypujemy cukrem pudrem, podajemy na ciepło
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Sometimes we literally have a few moments to prepare something sweet for dessert. In this case, this recipe will work great. Puff pastry fingers with Nutella.
INGREDIENTS:
1 packet of ready-made puff pastry
Nutella
egg white
powdered sugar for sprinkling
METHOD:
Unpack the puff pastry, you can roll it out slightly to even out all the creases.
Spread Nutella on half of the puff pastry - leave the edges so you can stick two halves together easily. Fold the dough in half and lightly press the edges.
Cut the dough into strips about 1-1.5 cm wide, roll it couple of times and put it on a baking tray lined with baking paper. Brush the top with beaten egg white. Bake for about 20 minutes in an oven preheated to 180-200 C
Sprinkle the finished fingers with powdered sugar and serve warm
Unpack the puff pastry, you can roll it out slightly to even out all the creases.
Spread Nutella on half of the puff pastry - leave the edges so you can stick two halves together easily. Fold the dough in half and lightly press the edges.
Cut the dough into strips about 1-1.5 cm wide, roll it couple of times and put it on a baking tray lined with baking paper. Brush the top with beaten egg white. Bake for about 20 minutes in an oven preheated to 180-200 C
Sprinkle the finished fingers with powdered sugar and serve warm
Komentarze