Party food: szaszłyki
SKŁADNIKI:
Dowolna ilość, w zależności od ilości osób które będą częstowane
pierś z kurczaka
czerwona papryka
cebula
pieczarki
Marynata:
olej
dowolne przyprawy
ja użyłam:
- przyprawa do kurczaka
- spicy szechuan
- troszkę kucharka
- czosnek granulowany
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, paprykę również.
Cebulę w grubsze plastry
Pieczarki przekroić na pół, lub na 3 w zależności od wielkości, tak aby były dość grube plastry
Wszystko nadziewać w dowolnej kolejności i ilości.
(osobiście daję tylko 2 plastry cebuli na każdego szaszłyka, więcej mięska i pieczarek)
Olej wlać do miseczki , dosypać przyprawy , wymieszać i pędzelkiem posmarować po każdym szaszłyku.
Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (lub dłużej)
Można zwyczajnie upiec w piekarniku lecz najlepiej smakują z prawdziwie grillowane.

Zdjęć z efektem końcowym ( po grillowaniu ) nie posiadam, gdyż pieczenie i konsumowanie odbywało się u znajomych :)
Dowolna ilość, w zależności od ilości osób które będą częstowane
pierś z kurczaka
czerwona papryka
cebula
pieczarki
Marynata:
olej
dowolne przyprawy
ja użyłam:
- przyprawa do kurczaka
- spicy szechuan
- troszkę kucharka
- czosnek granulowany
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, paprykę również.
Cebulę w grubsze plastry
Pieczarki przekroić na pół, lub na 3 w zależności od wielkości, tak aby były dość grube plastry
Wszystko nadziewać w dowolnej kolejności i ilości.
(osobiście daję tylko 2 plastry cebuli na każdego szaszłyka, więcej mięska i pieczarek)
Olej wlać do miseczki , dosypać przyprawy , wymieszać i pędzelkiem posmarować po każdym szaszłyku.
Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (lub dłużej)
Można zwyczajnie upiec w piekarniku lecz najlepiej smakują z prawdziwie grillowane.
Zdjęć z efektem końcowym ( po grillowaniu ) nie posiadam, gdyż pieczenie i konsumowanie odbywało się u znajomych :)
Komentarze