Kluski lane czekoladowe
Kto z nas nie zna lanych klusek? Wszyscy chyba pamiętamy je z dzieciństwa, zarówno takie na mleku jak i gotowane w rosole. A ponieważ lubię słodko to u mnie super czekoladowe - co sądzicie o takiej wersji?
SKŁADNIKI:
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka kakao
1 jajko
250ml mleka
3 kostki czekolady
WYKONANIE:
1. Mąkę wsypać do kubka, dodać jajko, kakao i dokładnie wymieszać na gładką masę (dodać wody jeśli masa jest za gęsta)
2. Zagotować mleko. Gdy zacznie się gotować wlewać masę z kubka cienkim strumieniem ciągle mieszając mleko. Gotować 2-3 min. Dodać czekoladę.
SKŁADNIKI:
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka kakao
1 jajko
250ml mleka
3 kostki czekolady
WYKONANIE:
1. Mąkę wsypać do kubka, dodać jajko, kakao i dokładnie wymieszać na gładką masę (dodać wody jeśli masa jest za gęsta)
2. Zagotować mleko. Gdy zacznie się gotować wlewać masę z kubka cienkim strumieniem ciągle mieszając mleko. Gotować 2-3 min. Dodać czekoladę.
___________________________________
One of best breakfast from my childhood -poured dumplings Easy, quick and chocolatey - what do you think about this breakfast?
INGREDIENTS:
1 heaped tablespoon of wheat flour
1 teaspoon cocoa
1 egg
250ml of milk
3 squares of dark chocolate
METHOD:
1. Pour the flour into a cup, add egg, cocoa and mix thoroughly until smooth (add water if the mixture is too thick)
2. Boil the milk. When it starts to boil, pour the batter from (pour slowly, thin stream) gently stirring the milk. Cook for 2-3 minutes. Add dark chocolate
Komentarze