Kulki z masy ciasteczkowej w polewie czekoladowej

Kulki z masy ciasteczkowej w polewie czekoladowej. Po prostu niebo😋⁠
Przepis wegański🌱ale można użyć dowolnych składników⁠. Miłego dnia!⁠ Edyta♡⁠⁠

SKŁADNIKI:

200g mąki⁠
160g cukru brązowego⁠
60g cukru białego⁠
160g miękkiego masła roślinnego⁠
1 łyżeczka pasty waniliowej⁠
50ml mleka⁠ owsianego⁠
100g dropsów czekoladowych⁠ (vegan)⁠

plus czekolada do obtoczenia kulek⁠

WYKONANIE

⁠UWAGA! Mąka używana do masy musi być podgrzna by zabić bakterie. Wsypać makę na blaszkę, piec w 100C, mieszać od czasu do czasu. Gdy temperatura mąki ma 100C wyjąć, ostudzić i przesiać.⁠

Masło utrzyj z cukrem. Dodaj pastę waniliową i mleko. Utrzyj aż masa będzie puszyta.⁠ Dodaj mąkę i utrzyj. Dodaj dropsy czekoladowe i wymieszaj łyżką.⁠ Uformuj kulki i wstaw na 20min do zamrażki. Rozpuść czekoladę i obtocz każda kulkę. Przechowuj w lodówce. ⁠


⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️⁠▫️


⁠Cookie dough balls in chocolate. Absolute heaven😉 ⁠
Vegan recipe🌱⁠ Have a great day!⁠ Love, Edyta♡⁠


INGREDIENTS

⁠⁠
200g heat treated flour⁠
160g brown sugar⁠
60g white sugar⁠
160g soft plant butter⁠
1 tsp vanilla paste⁠
50ml oat milk⁠
100g chocolate chips⁠ (vegan)⁠

plus chocolate to coat balls⁠

METHOD

IMPORTNAT! Flour needs to be heat treated to kill bacteria. Spread it over baking tray, bake on 100C stir it from time to time and check the temperature of the flour with a thermometer. Cool and sift the flour⁠

Whip butter and sugar until fluffy. Add vanilla paste and milk. Mix together. Slowly add the flour. Mix. Finally, add the chocolate chips and mix with a spoon⁠. Form little balls and freeze for 20min. Melt dark chocolate and dip cookie balls in it. Keep refrigerated.⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty