Krówki z masła orzechowego
Domowe ''coś jak krówki'' z masłem orzechowym..
SKŁADNIKI:
65g masła
250g brązowego cukru
60ml mleka
125g masła orzechowego
1 łyżeczka olejku waniliowego
125 cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
1. Masło rozpuścić na średnim ogniu

2. Dodać brązowy cukier i mleko. Zagotować i nie mieszając zostawić na ogniu na ok 2-3 min.

3. Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe. Wymieszać.

4. W miskę wsypać cukier puder, dodać masę z masłem orzechowym oraz olejek waniliowy - drewnianą łyżką dokładnie wymieszać, aż wszystko połączy się w jednolitą konsystencję.
5. Wlać do foremki. Ostudzić, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia masy.
6. Pociąć ostrym nożem na kawałki.

7. Przechowywać w zamkniętym słoiku.



Smacznego
SKŁADNIKI:
65g masła
250g brązowego cukru
60ml mleka
125g masła orzechowego
1 łyżeczka olejku waniliowego
125 cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
1. Masło rozpuścić na średnim ogniu
2. Dodać brązowy cukier i mleko. Zagotować i nie mieszając zostawić na ogniu na ok 2-3 min.
3. Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe. Wymieszać.
4. W miskę wsypać cukier puder, dodać masę z masłem orzechowym oraz olejek waniliowy - drewnianą łyżką dokładnie wymieszać, aż wszystko połączy się w jednolitą konsystencję.
5. Wlać do foremki. Ostudzić, wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia masy.
6. Pociąć ostrym nożem na kawałki.
7. Przechowywać w zamkniętym słoiku.
Smacznego