Caramel bubble latte

Caramel bubble latte 🤎Kawa z domowymi karmelowymi kulkami z tapioki? Absolutny sztos!
Przepis wegański☘️💚
Miłego dnia kochani!
Edyta♡⁠

✔️KULKI Z TAPIOKI 
(4 porcje)

120g mąki z tapioki
5g kakao

◽️Starter
60g brązowego cukru
5g skrobi z tapioki
20ml sosu karmelowego
50ml wody

Wymieszaj skrobię z kakao. Odstaw.
W garnku umieść składniki z listy na starter i podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż masa zacznie robić się gęsta. Zdejmij z ognia i dodaj mieszankę mąki i kakao. Wymieszaj i następnie zagnieć ciasto. Masa będzie elastyczna i gładka. Z masy ulep malutkie kulki. Posyp odrobiną mąki z tapioki by się nie posklejały.
Wrzuć kulki na gotującą się wodę. Gotuj 20min mieszając od czasu do czasu. Po 20miin przykryj pokrywką i zostaw na 30min. Odcedź i wsyp do miseczki. Zalej kulki nektarem z agawy lub syropem klonowym by kulki się nie posklejały. Dodaj kulki do kawy.

_______________________________________________________
🇬🇧
Caramel bubble latte 🤎
Take your coffee the next level with tapioca caramel pearls!
Vegan friendly☘️💚
Have a wonderful day!
Edyta♡⁠

✔️TAPIOCA PEARLS 
(4 servings )

120g tapioca starch
5g cacao powder

◽️Starter
60g brown sugar
5g tapioca starch
20ml caramel sauce
50ml water

Whisk together tapioca starch and cacao powder. Set aside.
Place starter ingredients in a small pan and heat over low heat until it starts to thicken.
Remove from heat and add flour-cacao mixture. Stir to combine and then knead until soft and elastic dough forms.

Roll dough into a small balls. Place the pearls into a bowl with a little tapioca starch and toss.
Bring a pot of water to boil and add the tapioca pearls. Cook for 20 min stirring occasionally.
After 20 min, cover with a lid and let it rest for 30 min. Use a colander to discard water. Add pearls to your coffee. Enjoy😘



SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty