Sorbet malinowy

Na deser malinowy sorbet. Bez dodatku cukru na bazie bananów. Kto jest chętny na porcję takich dobroci? Łapka w górę 🤚⁠⁠ Miłego dnia!⁠ Edyta♡⁠ ⁠ 

✔️PRZEPIS ⁠ ⁠

2 średniej wielkości dojrzałe banany⁠ 
150g mrożonych malin⁠ 
50 ml mleka migdałowego⁠ ⁠ 

Pokrój banany na bardzo małe kawałki i zamroź je.⁠ 
W blenderze zmiksuj zamrożone banan z mlekiem, aż powstanie bardzo gładka pasta. Następnie dodaj maliny i miksuj, aż uzyskasz kremową konsystencję⁠ 
Przełóż do małych słoiczków i polej czekoladą

⁠____________________________________________⁠

For dessert raspberry nicecream. Who fancy some? Hands up✋⁠ 
Have a great day!⁠ Love, Edyta♡⁠ ⁠ 

✔️RECIPE⁠ ⁠ 

2 medium ripe bananas⁠ 
150 g of frozen raspberries⁠ 
50ml almond milk⁠ ⁠


Cut the bananas into very small pieces and freeze them. ⁠ In a blender blend the frozen bananas with milk until a very smooth paste forms. Then add the raspberries and blend until you get a creamy soft nicecream.⁠ ⁠ 
Place nicecream in a bowls and pour over melted chocolate⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty