Sorbet malinowy
Na deser malinowy sorbet. Bez dodatku cukru na bazie bananów. Kto jest chętny na porcję takich dobroci? Łapka w górę 🤚 Miłego dnia! Edyta♡
✔️PRZEPIS
2 średniej wielkości dojrzałe banany
150g mrożonych malin
50 ml mleka migdałowego
Pokrój banany na bardzo małe kawałki i zamroź je.
W blenderze zmiksuj zamrożone banan z mlekiem, aż powstanie bardzo gładka pasta. Następnie dodaj maliny i miksuj, aż uzyskasz kremową konsystencję
Przełóż do małych słoiczków i polej czekoladą
____________________________________________
For dessert raspberry nicecream. Who fancy some? Hands up✋
Have a great day! Love, Edyta♡
✔️RECIPE
2 medium ripe bananas
150 g of frozen raspberries
50ml almond milk
Cut the bananas into very small pieces and freeze them. In a blender blend the frozen bananas with milk until a very smooth paste forms. Then add the raspberries and blend until you get a creamy soft nicecream.
Komentarze