Waniliowe Cupcakes
SKŁADNIKI:
24 szt
5 jajek
1 kostka (250g) masła
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 kubek mleka
310g mąki (self - rising będzie najlepsza, jest to mąka pszenna+ substancje spulchniające)
120g cukru (caster sugar)

WYKONANIE:
Jajka mikserem ubić z cukrem.

Dodać połowę przesianej mąki i na wolnych obrotach ubijać.

Dodać mleko i pozostałą część mąki - zmiksować. Dodać miękkie, lekko rozpuszczone masło oraz esencje waniliową i zmiksować wszystko razem.


Masę nakładać do foremek.

Piec w temperaturze 160 st ok 35 min. Gdy ciasteczka ostygną można je ozdobić.

Przepis na lukier do cupcakes znajdziecie tutaj: http://www.girlsfoodtravels.blogspot.com/2012/03/lukier-do-cupcakes.html
Propozycje / sposoby ozdabiania są tutaj : http://www.girlsfoodtravels.blogspot.com/2012/03/ozdabianie-cupcakes.html


Smacznego
Edyta
24 szt
5 jajek
1 kostka (250g) masła
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 kubek mleka
310g mąki (self - rising będzie najlepsza, jest to mąka pszenna+ substancje spulchniające)
120g cukru (caster sugar)
WYKONANIE:
Jajka mikserem ubić z cukrem.
Dodać połowę przesianej mąki i na wolnych obrotach ubijać.
Dodać mleko i pozostałą część mąki - zmiksować. Dodać miękkie, lekko rozpuszczone masło oraz esencje waniliową i zmiksować wszystko razem.
Masę nakładać do foremek.
Piec w temperaturze 160 st ok 35 min. Gdy ciasteczka ostygną można je ozdobić.
Przepis na lukier do cupcakes znajdziecie tutaj: http://www.girlsfoodtravels.blogspot.com/2012/03/lukier-do-cupcakes.html
Propozycje / sposoby ozdabiania są tutaj : http://www.girlsfoodtravels.blogspot.com/2012/03/ozdabianie-cupcakes.html
Smacznego
Edyta
Komentarze